NEMA JOJ KRAJA

Lady Gaga srušila rekord prodanim albumima

02.06.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Osim što ju je ugledni časopis Forbes prošlog mjeseca smjestio na prvo mjesto liste sto najutjecajnijih celebrityja u svijetu, Lady Gaga uspjela je postati najprodavanija glazbenica u prvom tjednu izdavanja albuma

Novi album Lady Gage 'Born This Way' u manje od tjedan dana dosegao je platinastu nakladu, što je uspjelo još samo četiri glazbenice - Britney Spears, Whitney Houston, Norah Jones i Taylor Swift.

No, ono u čemu je Gaga ponovno jedinstvena jest to da je srušila rekord u broju prodanih albuma neke glazbenice, zahvaljujući tome što je u prvom tjednu prodala 1.108.000 primjeraka. Premda se ne računa kao rekord, u jednodnevnoj ponudi njezinog albuma na Amazonu, obožavatelji koji su nahrupili uspjeli su srušiti servere stranice.

Ove vijesti su stigle upravo nakon što je pjevačica priznala da je 2009. bila u dugovima više milijuna dolara. Naime, na turneju Monster's Ball koja je trajala 18 mjeseci i uključivala 200 nastupa, Gaga je zahvaljujući svojim megalomanskim prohtjevima oko scene i kostima uspjela ostati dužna tri milijuna dolara.

No, kao što je već više puta napomenula, novac joj u životu ništa ne znači. Jedina konkretna stvar na koju je potrošila zarađeni novac bio je Rolls-Royce, poklon roditeljima za godišnjicu braka.