Kurt Elling u hotelu Monte Mulini

Kurt Elling u hotelu Monte Mulini

KurtElling

KurtElling

Izvor: Promo fotografije / Autor: All about jazz

Kurt Elling, jedan od najcjenjenijih jazz vokala današnjice, u Rovinj dolazi u sklopu svoje europske turneje, a koncert će održati u srijedu, 7. srpnja u 21 sat u hotelu Monte Mulini. Kurta Ellinga u Rovinju će pratiti sastav koji čine Laurence Hobogood (klavir), Clark Sommers (bas gitara) te Ulysses Owens jr. (bubnjevi), a pridružit će im se i poznati jazz gitarist John McLean

Ugledni kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa kao što su Down Beat i Jazz Times Kurta Ellinga više su puta rangirali u sam vrh ljestvica najboljih jazz pjevača. Dobitnik je nagrade Udruge jazz novinara za najboljeg jazz pjevača i nagrade Billie Holiday pariške Jazz akademije. Godine 2010. pri devetoj nominaciji konačno je osvojio i svoj prvi Grammy, i to za najbolji vokalni jazz album 'Dedicated to You' na kojemu izvodi djela Coltrana i Hartmana.

Zahvaljujući bogatom baritonu, kojim pjeva u rasponu od četiri oktave, sjajnoj tehnici, muzikalnosti, osjećaju za ritam, fraziranju, scat improvizacijama i dinamici te smislu za dramatiku, izvedbe mu zrače uvjerljivošću i emocionalnošću. Osim klasika, izvodi i skladbe modernijih autora rijetko izvođenih u vokalnom jazzu, poput Pata Methenyja, Johna Coltranea, Joea Zawinula, Herbiea Hancocka, Courtneya Pinea, Bobbyja Watsona. Na repertoaru ima i vlastite skladbe s tekstovima za koje nadahnuće crpi iz djela svjetskih književnika poput Rainera Marie Rilkea, Marcela Prousta, Jacka Kerouaca, Rumija, Pabla Nerude i Kennetha Rexrotha.

Sve navedeno garancija je iznimnog glazbenog užitka koji očekuje glazbene znalce i ljubitelje vrhunske interpretacije na jedinstvenoj lokaciji terase uz bazen hotela Monte Mulini, jednog od najljepših jadranskih hotela.

Više informacija o koncertu potražite na: www.montemulinihotel.com/hr/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi