SIX PACK U TVORNICI

Kultni srpski punkeri slave 20 godina karijere

06.01.2015 u 18:00

Bionic
Reading

Punkerski početak 2015. godine obilježit će 24. siječnja u Tvornici velika proslava 20 godina karijere kultnog srpskog punk rock benda Six Pack, a Mikiju i družini podršku će pružiti zagrebački bendovi Pičke vrište, Saučešće i Fast Response

Od članova bendova s različitim glazbenim usmjerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih glazbenih kritičara i publike, jedan od najutjecajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock sastava na Balkanu. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih underground bendova s ovih prostora koji je probio granice svoje matične zemlje i svirao gotovo po cijeloj regiji, ali i šire (Grčka, Nizozemska).

Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspio napisati neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti, a isto tako i iskritizirati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema. Diskografija benda počinje albumom 'Pretnja ili molitva?', nastavlja se kultnim izdanjem 'Fabrička greška', totalno sirovim i beskompromisnim 'Minut ćutanja' te veličanstvenim 'Musique', koji je jedan od najprodavanijih rock albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Posljednji i aktualni 'Epicentar' je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja 2015. je u planu 'Best Of' album pjesama koje su bend učinile onim što danas jest.

Fabrička greška

Nedavno je objavljena i zbirka pjesama 'Olovke izlomljenog srca' koja sadrži 50 probranih pjesama i predstavlja presjek dvadesetogodišnjeg rada Mikija Radojevićafrontmena bendova Six Pack i Čovek bez sluha u kojima svira, pjeva, ali i piše najveći broj pjesama.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr.