PREMIJERA SERIJE 'NOVINE'

Ksenija Pajić o gradonačelnikovoj supruzi, Mataniću i zdravlju

14.10.2016 u 09:25

  • +10

Premijera serije Novine

Izvor: Cropix / Autor: Pixsell, Cropix

Bionic
Reading

Sinoćnja premijera 'Novina' redatelja Dalibora Matanića, koji zbog subotnje kazališne premijere u Puli nije bio na svečanom predstavljanju serije, okupila je brojne glumce, među kojima i neke koje dugo nismo vidjeli u javnosti, poput Ksenije Pajić

Dugo očekivanu seriju 'Novine' redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića od ovog vikenda gledat ćemo na malim ekranima, a sinoć u Branimir Centru održano je svečano predstavljanje s glavnom glumačkom postavom. Matanić zbog sutrašnje premijere kazališne predstave 'Egzorcizam' u Puli nije mogao prisustvovati zagrebačkoj premijeri, kao i Zijad Gračić, jedan od glavnih glumaca koji je također imao obaveze u kazalištu. No bile su ondje glavne glumice Branka Katić, Olga Pakalović, Nada Gačešić Livaković te Ksenija Pajić, glumica koja u seriji ima manju ulogu.

'Pojavit ću se u kasnijim epizodama kao gradonačelnikova žena. Ako bude druge sezone, moj lik bi mogao dobiti veći prostor u seriji, ovako je to tek manja, ali zanimljiva uloga', kaže glumica, a za Matanića ima samo riječi hvale.

'Surađivali smo već u njegovom filmu 'Majka asfalta'. Volim njegov način rada, energiju, vrlo dobro zna što želi, zna to i objasniti, stvara vrlo ugodnu atmosferu na setu. Mislim da je snimio odličnu seriju, izvanrednu', kaže Ksenija, ističući da se nakon zdravstvenih problema prije dvije godine, kad je zbog ozbiljnih problema s kralješnicom provela blagdane u bolnici, odlučila više posvetiti sebi. A to se dalo vidjeti sinoć na premijeri, na kojoj je zablistala u jednostavnoj crnoj haljini s osmijehom na licu.

'Nisam previše usporila, ali zbog zdravlja sam morala postati opreznija što se tiče posla. Trebala bih možda više vježbati, no nisam toliko disciplinirana po tom pitanju. Vježbam s vremena na vrijeme, ne redovito. Sad se dobro osjećam i to je najvažnije. Od televizije zasad pauziram i gledatelji su se malo zasitili mene na malim ekranima. Pripremam novu predstavu u Gavelli, a čeka me i premijera novog filma Snježane Tribuson.'

'Novine' su svoju pretpremijeru imale 19. kolovoza na Sarajevo film festivalu, a u seriji s osamdesetak glumaca glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi. Matanićeva serija u dvanaest nastavaka uvest će gledatelje u svijet tiskanog dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnog podzemlja, krupnog kapitala i visoke politike.


Ksenija u seriji 'Novine' ima manju ulogu gradonačelnikove supruge



Branka Katić i Olga Pakalović

Pixsell
Nada Gačešić Livaković