KAMELEONSKA PREOBRAZBA

Krešimir Mikić je hrvatski Johnny Depp

03.03.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Danas se u hrvatskim kinima, dan prije nego u SAD-u, počinje prikazivati animirana avantura 'Rango', čiji je glavni lik istoimeni kameleon

Krešimir Mikić kao Rango

U originalnoj verziji Rangu je glas posudio Johnny Depp, a u hrvatskoj verziji Krešimir Mikić.

Sinkronizacija tog filma bila je velik izazov i za originalnu ekipu jer likovi govore neobičnim naglascima, a posebni su zahtjevi postavljeni za ostale sinkronizacije. Hrvatska sinkronizacija, pod vodstvom Ivane Wagner, i ovoga puta zaslužila je sve pohvale te je proglašena jednom od najboljih u svijetu. Uz Krešimira Mikića, sudjelovali su Zrinka Cvitešić Pero Juričić, Aleksandar Cvjetković, Ozren Grabarić i mnogi drugi.

Rango je cijeli život proveo kao kućni ljubimac, promatrajući svijet iz svojeg staklenog terarija. Odjednom se našao izgubljen u pustinji Mojave i odlutao u grad Prašina, posljednji grad Divljeg zapada. Nada se da će se u njemu uklopiti, no ne uspijeva. Okružen je otpadnicima, pljačkašima banaka te prvom ženkom guštera koju je vidio. Kad slučajno postane novi šerif grada i njegova posljednja nada da će pronaći izvor vode, svjestan je da je u velikoj nevolji. Iskustvo je pokazalo da dobri momci u tom gradu ne opstaju dugo, ali Rango je spreman krenuti putem pretvorbe u nešto što čak ni kameleoni ne mogu lažirati – pravog heroja.