ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Kratak vodič za preživljavanje retrogradnog Merkura

10.09.2016 u 08:51

Bionic
Reading

Do kraja retrogradnog kretanja Merkura preostaje još samo 12 dana, no svaki od tih dana mogao bi vam donijeti nepredviđene prepreke i zamke

Merkurova retrogradacija traje po dvadesetak dana nekoliko puta godišnje, a ova završava u četvrtak 22. rujna. Ni on ni drugi planeti ne kreću se doslovno natraške, ali se tako čini gledano sa Zemlje kad planet prolazi suprotnom stranom Sunca.

Merkurovo retrogradno kretanje pogađa ljude jače nego ijedno drugo zato što ovaj planet vlada komunikacijom, razmišljanjem i prometom. Kad se prividno kreće natraške, na svim područjima kojima vlada nastupaju zbrka i zastoji.

Savjetujemo vam da do 22. rujna prilagodite djelovanje da bi se stvari odvijale što normalnije. Pazite što govorite da se ne zamjerite nekom moćnijem od vas. Ako iznosite važne informacije, izražavajte se jasno i konkretno, a na kraju provjerite jeste li ispravno shvaćeni.


Nemojte uzimati tuđe riječi i postupke previše osobno. U ovo će vrijeme ljudi često izgovarati uvredljive stvari koje ne misle ozbiljno jer im je tolerancija snižena, a koncentracija pomućena.

Ne kupujte skupe predmete jer će imati greške ili neće odgovarati specifikacijama ili vašim potrebama. Ako sad morate nabaviti skupi uređaj, vozilo ili komad namještaja, triput provjerite sve ugovorne stavke i pazite da dobijete potvrđenu garanciju.

Pohranite vrijedne podatke i dokumente, bilo papirnate, bilo računalne. Sad im prijeti povećana opasnost od oštećenja ili nestanka. Isto upozorenje vrijedi za novac, račune, ključeve i drugo. Dvaput provjerite sve što je vezano uz putovanja - propise, prtljagu, putne karte, vozni red, rezervacije, stanje na cestama, vremensku prognozu i drugo.

Ne započinjite nove projekte ni odnose prije nego što 23. rujna Merkur opet krene naprijed. Umjesto toga, dovršite aktivnosti koje ste počeli i prekinuli - renovaciju stana, odstranjivanje suvišnih stvari, preslagivanje artikala u garderobi ili biblioteci, pisanje zbirke poezije i drugo.