EMITIRANA ZADNJA EPIZODA

Kraj 'Dva i pol muškarca': Bez Sheena to više nije bilo to

21.02.2015 u 08:12

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih američkih humorističkih serija nakon 12 godina dočekala je svoj kraj koji se počeo nazirati još prije četiri godine kad je problematičnog Charlieja Sheena zamijenio Ashton Kutcher. No neuspješno

Bila je jedna od najgledanijih, doživjela je čak 12 sezona, Charlie Sheen ju je proslavio, Ashton Kutcher dokrajčio, no sad je vrijeme za oproštaj. Riječ je naravno o američkoj hit-seriji 'Dva i pol muškarca' čija je zadnja epizoda prikazana jučer u SAD-u.

Seriju koju je na noge podigla idealna trojka - Charlie Sheen, Jon Cryer i Agnus T. Jones - američka je publika obožavala, toliko da je Sheen na vrhuncu slave umislio da je nedodirljiv, no obijest i ludilo koštalo ga je uloge života i milijuna. Glavni čovjek serije Chuck Lorre zamijenio ga je mlitavim Ashtonom Kutcherom uvjeravajući sve kako je zamjena dostojna Sheena pa čak i bolja, ali nakon snimljenih novih epizoda malo je tko mogao povjerovati u njegove riječi.

Neuvjerljiva priča, nedostatak kreativnosti, nekarizmatičan glavni lik samo su neki od razloga zašto od 'Dva i pol muškarca' nije ostao nijedan. A veliko finale serije koje je Lorre najavljivao kao iznenađenje bilo je, tvrde američki mediji, daleko od toga. 'Pobjeda', kako je nazvana zadnja epizoda, nije bila ništa nego jedan veliki poraz.

Uza sve rečeno, mnogi su Lorreu zamjerili to što nije Charlieja Sheena pozvao u finale serije, jer unatoč svim pogreškama, to je zaslužio. Lorre je objasnio kako je imao na umu da se Sheen pojavi u zadnjoj epizodi, no hirovitom glumcu nije se svidjela scena koju su za njega zamislili.

'Ponuđena mu je uloga, no odbio ju je. Charlie se trebao u zadnjoj sceni pojavitm na vratima, pogledati direktno u kameru i u naletu bijesa ljudima objasniti posljedice konzumiranja droge. Koje se vide samo na običnim ljudima, a on nikako nije običan. On je ninja ratnik s Marsa. On je nepobjediv. I onda bi klavir pao na njega. Nama je to bilo smiješno, njemu nije. Želio je neku srcedrapajuću scenu u kojoj bi najavio svoju novu seriju 'Harpers' s Jonom Cryerom. Nama je i to bilo smiješno. ali nismo pristali', u šali je objasnio Lorre i zaključio priču. Nažalost, neslavno.