OD 9. DO 13. PROSINCA

Koncertna proslava 2. rođendana Vintage Industrial bara

04.12.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Vintage Industrial bar dovršio je još jedan kalendarski krug i na svoju rođendansku tortu upiknuo još jednu svjećicu pa ih sada ima ukupno dvije. Iako još mlad i nezreo, VIB se u dvije godine postojanja uspio profilirati kao jedan od najcjenjenijih i najposjećenijih rock klubova u gradu, zemlji pa i regiji. Sve navedeno i još više od toga, razlog je da kao i prošle godine rođendan Vintage Inudstrial bara proslavite uz cjelotjedni tulum s bogatim koncertnim programom koji će trajati od 9. do 13. prosinca

Kroz dvije godine djelovanja, Vintage Industrial bar ugostio je značajan broj velikih i malo manjih domaćih i stranih imena iz svijeta glazbe, a u proteklih godinu dana postali su redovni domaćini nekih od najposjećenijih koncertnih i DJ programa u gradu kao što 'Good Vibrations', 'Rockabilly Showdown' i 'Taste of Madness Festival'. Ostvarili su brojne suradnje s kolegama iz glazbenih i medijskih krugova, a za upečatljiv i prepoznatljiv vizualni identitet brine se duo iz dizajnerskog studija Kuna zlatica.

Sve navedeno i još više od toga, razlog je da kao i prošle godine svoj novi rođendan proslave uz cjelotjedni tulum čiji se početak očekuje u utorak, 9. prosinca s koncertima koje će odsvirati tri vrhunska hardcore benda: Vanna iz Bostona, Climates iz maglovite Britanije te Free Ride iz Zagreba. Vrhunac rođenanskog partyja očekuje se u četvrtak, 11. prosinca, kada će svirati njemačke psychobilly legende Mad Sin, a glazbeni igrokaz prije i nakon koncerta režirat će DJ Hellsonic.

Ulaznice u pretprodaji za koncerte Vanne i Mad Sina nalaze se u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te u Vintage Industrial Baru (Savska 160)

Kao što smo već spomenuli, čast da u utorak, 9. prosinca, otvore prvi dan rođendanskog tuluma pripala je Vanni - metalcoreašima koji se nalaze na popisima Epitaph i Pure Noise Recordsa. Petorka koju krase krvoločni vokali i jezgorviti riffovi stiže iz dalekog nam Bostona, a formirana je 2005. pod utjecajem bendova As I Lay Dying, Norma Jean i Every Time I Die. Da im producira prvi album 'Curses' angažirali su top producenta Matta Baylesa koji je svoj pečat prije toga ostavio na albumima Mastodona, Norme Jean, Pearl Jama, Soundgardena, The Fall of Troy i Minus the Bear. Od tada do danas, Vanna je ispucala ukupno pet albuma , a 'Void' - posljednji u nizu, objavljen je ove godine pod produkcijskom paskom još jednog metal velikana Willa Punteyja.

Podršku Vanni pružit će britanski hardcore kvintet Climates rođen u u zemlji smoga i magle koji je u svega nekoliko godina postojanja stekao hrpetinu fanova diljem svijeta, o čemu svjedoče i turneje s bendovima Parkway Drive, A Day To Remember, Architects and While She Sleeps. Uz Vannu i Climates prvi dan rođenanskog veselja uveličat će i 'domaći muževi' Free Ride koji su za početak 2015. godine najavili izlazak novog albuma.

Ulaznica za ovu hardcore delikatesu u pretprodaji košta 30 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

Dva dana nakon hardcore tuluma, slavlje u Vintageu ugrijat će njemačkih, vintage, psychobilly iz Berlina - Mad Sin koji se zbog te prilike nakon tri godine ponovno vraćaju Zagrebu. Bend je osnovan 1987. godine, a njihov zvuk čini fuzija rockabillyja i punka. Prve koncertne korake napravili su svirajući po ulicama, bircevima i kafićima, no nedugo nakon, izbacuju debi album te se munjevitom brzinom upisuju u glazbenu povijest. Iako su često mijenjali postavu, osnivač Köfte DeVille sa svojim je bendom već skoro tri desetljeća.

Cijena karte za koncert Mad Sina u pretprodaji iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 80. Ulaznice za oba navedena koncerta mogu se kupiti Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te u Vintage Industrial Baru (Savska 160).