PULA SPREMNA

Koncert talijanske glazbene legende Zucchera

14.06.2011 u 10:44

Bionic
Reading

Pulska Arena spremno dočekuje subotnji koncert talijanske legende Zucchera, koji vrhunskim glazbeno-scenskim spektaklima posljednjih mjeseci oduševljava fanove diljem Europe

Posljednjih mjeseci stotine tisuće Europljana imale su prilike uživo vidjeti koncert talijanske glazbene legende Zucchera. Svjetska turneja ‘Chocabeck World Tour 2011’, prema mišljenjima kritičara i publike, najbolje je Zuccherovo ostvarenje dosad. Pulska će ljepotica ove subote, 18. lipnja, u 20 sati ugostiti taj vrhunski glazbeno-scenski spektakl.

‘Pulo, s nestrpljenjem ti se vraćam. Obožavam Hrvatsku, oduvijek osjećam posebnu povezanost s vama i neizmjerno se veselim subotnjem koncertu. Zemlja ste iznimnih prirodnih ljepota, ljudi pozitivne i iskrene energije. Veseli me što ćemo zajedno uživati u prazniku glazbe ove subote. Imam fantastične ljude na pozornici, jedanaest odličnih glazbenika. U prvom dijelu koncerta svirat ćemo pjesme s posljednjeg albuma, dok će drugi dio sadržavati više starih hitova poput ‘Senza una donna’, ‘Miserere’ i ostalih’, izjavio je Zucchero uoči dolaska u Pulu.

Posljednji Zuccherov album ‘Chocabeck’, po sudu kritičara, najbolje je ostvarenje talijanskog glazbenika. Album je sniman u studijima u Los Angelesu, Bolgheri i Londonu, a na njemu su radili glazbenici poput Don Wasa, Brandana O’Briena, i mnogih drugih. Album obiluje prekrasnim melodijama i tekstovima, a na njemu gostuju Zuccherovi dobri prijatelji Bono (‘Someone Else’s Tears’) i Brian Wilson. Albumom ‘Chocabeck’ Zucchero je otvorio jedno novo poglavlje svoje bogate glazbene karijere.

Pulski spektakl poseban je i po tome što se radi o koncertu na otvorenom, što će gledateljima pružiti jedinstveno višeosjetilno iskustvo. Dva dana kasnije, 20. lipnja, slijedi koncert u splitskoj Spaladium Areni, s početkom u 21 sat. Ulaznice za za oba ljetna spektakla Zucchera mogu se nabaviti na prodajnim mjestima EVENTIM-a ili putem interneta na adresi www.eventim.hr.

UZ nove pjesme, Zucchero će u Puli pjevati i svoje poznate hitove