ON SVE DEMANTIRA

Kći optužuje Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje

04.02.2014 u 09:23

Bionic
Reading

Posvojena kći Woodyja Allena i Mije Farrow, Dylan Farrow, prvi put je javno progovorila o redateljevom seksualnom zlostavljanju kada joj je bilo sedam godina

Dylan Farrow progovorila je o Woodyjevim zlostavljanjima jer joj je, kako je izjavila, dosta toga da holivudska filmska industrija zatvara oči pred onim što se događalo prije 20-ak godina. Ispričala je da ju je Woody kao curicu uzeo za ruku i odveo na tavan na drugom katu kuće.

Dylan je u svom javnom pismu, objavljenom na blogu New York Timesa, opisala scenu s tavana na drugom katu kuće. 'Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se bratovim električnim vlakom i zatim me seksualno napao. Razgovarao je sa mnom dok je to radio, šaputao mi je da sam bila dobra djevojka, da je to naša tajna, obećao mi je da ćemo ići u Pariz i da ću biti zvijezda u njegovim filmovima', napisala je Dylan u pismu.

Nadalje je napisala da ju je redatelj dirao i radio joj brojne stvari koje joj se nisu sviđale. Tjerao ju je da gola ide s njim u krevet te joj stavljao glavu u golo krilo i uzdisao. 'Mislila sam da se očevi tako ponašaju prema kćerima, no nakon onog što mi je učinio na tavanu osjećala sam da je to ipak drukčije', rasprostrla je Dylan svoju intimu, dodavši da se pokušavala skriti od njega, no neuspješno.

Nakon što je to rekla mami Miji, ona ga je optužila za seksualno zlostavljanje kćeri te su se razišli 1992. godine. Uslijedila je pravna bitka, Dylan je posjećivala psihologe, a Allen izgubio pravo posjećivanja djece, ali nikad nije osuđen za seksualno zlostavljanje.

Ubrzo nakon prekida s Mijom započeo je vezu s drugom usvojenom kćeri, Soon-Yi Previn, s kojom se oženio 1997. godine i ima dvije kćeri.

Na optužbe se oglasio i Woody Allen demantirajući sve navode svoje pokćerke.