SLAVONIJA ÜBER ALLES

Kanđžija i Toxara – Zlatne žbice za žedne uši

18.02.2013 u 14:58

Bionic
Reading

I dok su Dinosaur Jr. u prepunoj Tvornici podsjećali svoju generaciju kako je to izgledalo 80-tih godina prošlog stoljeća, te bez puno strasti ali prigodu buku osvajali prilično mlaku, prosijedu publiku, u klubu Žedno uho na gornjem gradu, Kandžija i Toxara su uz puno strasti, smrad tinejdžerskog znoja i pratnju Golih žena promovirali album 'Zlatne žbice' pokazavši okupljenoj ali i oduševljenoj publici da su Slavonci danas No. 1 na hrvatskoj hip hop sceni.

Gotovo do kraja ispunjen klub Žedno uho u podrumu Klovićevih dvora sa publikom koja je i nakon gotovo dva sata nastupa Kanđžije i Toxare, te nezaobilaznih Golih žena, htjela još, dovoljno govori da se u subotu navečer na Gornjem gradi nije dogodio 'neki' koncert već jedan od boljih hip hop nastupa u posljednje vrijeme. Zapravo, jedan od boljih koncerata u posljednje vrijeme. Fenomenalan funk groove, odlični beatovi i uvijek u elementu Kanđžija i Toxara, ponovo su dokazali da pripadaju samom vrhu. Uz obećanu live premijeru pjesama sa odličnog albuma 'Zlatne žbice', te gostovanje Krankšvestera, njih su dvojica doista priredili show u kojem je pravo zadovoljstvo uživati od prvog do zadnjeg takta. Kako u izvedbi odlično uvježbanog benda, tako i u samom showu Kanđžije i Toxare, te sarkastičnim tekstovima sa refrenima koje bez ikakvog poziva publici, publika pjeva u sav glas ili pak odgovara na poziv tipa Kandžija: 'Zlatne' - publika: 'Žbiceeee!'.

Svakako valja spomenuti kao jedan od važnijih faktora dobrog rap nastupa i vrhunski zvuk u kojem bend ne gazi vokal, u kojem nema mikrofonije i gdje se razaznaju sve riječi, pa makar dolazile i u rafalima. Tome je svakako zaslužan i glazbeni producent koncerta EgoLess koji je za mix pultom dao sve od sebe da zvuči tako dobro kako je i zvučalo.

Nemojte propustiti kada u svom gradu, mjestu, selu… vidite da gostuju Gole žene, a tu su negdje Kandžija i Toxara jer možete biti sigurni da ćete se fantastično provesti, doživjeti odličan koncert i shvatiti da su ovi Slavonci trenutno najbolje što pruža hrvatski hip hop scena.