OTKRIO HARRISON FORD:

Kako je zapravo nastala najpoznatija filmska scena

14.04.2014 u 12:51

Bionic
Reading

Harrison Ford, koji je utjelovio Indianu Jonesa, jednog od najomiljenijih filmskih pustolova svih vremena, ispričao je kako je nastala legendarna scena u filmu 'Indiana Jones i otimači izgubljenog kovčega'

Svi se dobro sjećaju scene kad Indiana u Kairu kulerski pištoljem upuca mačevaoca koju mu se ispriječio na putu.

Ipak, Harrison Ford za Reddit ispričao je da ta upečatljiva filmska scena uopće nije bila tako zamišljena.

'Trebao sam se boriti bičem protiv tog napadača. Bilo je to zamišljeno kao dvoboj mača i biča, no u to vrijeme bio sam dehidriran i patio od dizenterije. Nisam mogao biti ni 10 minuta izvan kamp kućice na snimanju i osjećao sam se jako, jako loše. Predložio sam Stevenu Spielbergu da tu scenu preradimo u dvoboj mačem i pištoljem. Rekao je da je i njemu pala slična ideja na pamet. Prihvatio ju je jer je shvatio da bi nam za tu scenu s bičem trebalo još barem dva, tri dana snimanja, a već smo imali scenu sličnog dvoboja bičem kad spašavam Marian. Tako da smo to brzo snimili i otputovali u Englesku', ispričao je Harrison Ford.
 
Dizenterija nije bila jedini zdravstveni problem koji je Harrison doživio na snimanju 'Indiane Jonesa' - na setu prvog nastavka ozlijedio je koljeno. 'Više se ne sjećam koje, ali da, ozlijedio sam ga', rekao je Ford, glumac koji se vjenčao s glumicom Calistom Flockhart 2010.