NAGRADNJAČA

Jura Stublić & Film u Tvornici - dobitnici

16.10.2009 u 10:52

Bionic
Reading

Iako je prošlo gotovo 16 godina otkako Jura Stublić & Film nisu objavili novi album, to ih ne sprečava da sve vrijeme održavaju koncerte širom Hrvatske i u velikim gradovima regije te, što je najzanimljivije, dvorane uvijek bivaju rasprodane. Nesumnjivo će tako biti i 24. listopada u Tvornici, a tportal.hr poklanja svojim čitateljima ulaznice za taj koncert

Film je bila jedna od najpopularnijih rock grupa jugoslavenske novovalne scene u osamdesetima. Osnivač i pjevač grupe Film, Jura Stublić - također poznat kao Jura Jupiter - započeo je glazbenu karijeru kao član hrvatske rock grupe Azra 1977. godine. Iduće godine, nakon svađa s frontmenom Azre, Branimirom Johnnyjem Štulićem, napušta bend i s Mladenom Juričićem Maxom i Marinom Pelaićem Barracudom osniva svoj bend Film.

Godine 1981. grupa je postala vrlo popularna. Njezin prvi veliki hit bila je pjesma 'Neprilagođen'. U to vrijeme Jura Stublić je napisao hitove poput 'Zamisli život u ritmu muzike za ples', 'Radio ljubav', 'Zajedno', 'Kad si mlad', 'Odvedi me iz ovog grada', 'Zona sumraka' itd. Godine 1986. prva postava benda se raspala, a Jura Stublić nastavio je raditi pod imenom Jura Stublić & Film. U to vrijeme su imali hitove poput 'Sjećam se prvog poljupca', 'Glas srca', 'Dobre vibracije' itd. Godine 1992. izdali su posljednji album 'Hrana za golubove' s kojeg su najpoznatije pjesme 'E, moj druže beogradski' i 'Bili cvitak'.

Po dvije ulaznice osvojile su Maja Nikolandić i Željka Fiket