2. PROSINCA

Josipa, Bajaga, Rundek i Luce na posebnom izdanju Pozitivnog koncerta

04.11.2016 u 12:52

Bionic
Reading

Dvanaesti Pozitivan koncert po prvi put će u povijesti na istu pozornicu dovesti Josipu Lisac, Bajagu, Rundeka i Luce. Posebno izdanje najvećeg domaćeg dvoranskog koncerta održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak, 2. prosinca

Kroz dosadašnjih jedanaest izdanja neka od glavnih karakteristika Pozitivnog koncerta su konstantne promjene, razvijanje i spajanje generacija. Od prve svirke 2005. u Tvornici kulture Pozitivac se mjenjao, kako po broju bendova, tako i po mjestu odražavanja i trajanju. Od klupskog koncerta narastao je do dvodnevnog dvoranskog događanja, a u svojoj dvanaestoj godini predstavlja line up koji je pomalo iznenađujuć, ali u svojoj osnovi izuzetno logičan.

Iznenađujuća je i činjenica da Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek sa svojim Cargo Triom i Luce nikad nisu zajedno nastupali na jednom koncertu. Već inicijalan upit izuzetno dobro je prihvaćen od svih izvođača, a koliko je ideja na mjestu govori i činjenica da su prve reakcije publike mahom bile oduševljavajuće, dok se ulaznice prodaju bolje nego prethodnih godina.

Bajaga i Instruktori

‘Drago mi je što konačno sviramo na Pozitivnom koncertu, jer sam čuo sve najbolje o manifestaciji. Eto, došlo je vrijeme da i mi sviramo na Pozitivcu. Meni je to zaista drago, posebno što u Domu sportova s nama nastupaju Josipa Lisac i Darko Rundek. Poznajem ih, ali nikad nismo imali nastupe zajedno. Mislim da je to baš dobra ekipa za jedan takav koncert’– izjavio je povodom objave Momčilo Bajagić, čiji prošli zagrebački koncert je također bio u Velikoj dvorani Doma sportova. Bajagina svirka pokrit će najveće hitove karijere, uz poseban poklon albumu ‘Jahači magle’ koji je objavljen prije 30 godina.


Josipa Lisac

‘Ovog prosinca po prvi put ću Koncert posvećen Karlu Metikošu spojiti s još jednim velikim glazbenim događajem, Pozitivnim koncertom. Ovog ljeta sam dosta nastupala i neki od najdojmljivijih nastupa bili su na Exit Festivalu i Ferragosto Jamu, pred većinski mladom publikom koja je znala sve pjesme i stvorila pravu ludnicu od atmosfere. Isti plan je i za Pozitivan koncert - pokazati ću poštovanje i prema mlađim generacijama i pokušati ih šarmirati Karlovom glazbom. Upravo on je bio osoba koja je donijela rock’n’roll na ove prostore još u 50-tima i 60-tima. Njegov nov i uzbudljiv zvuk mladi su masovno slijedili i puno toga što se događalo kasnije i događa se danas kreće od Karlove glazbe i njegovog svjetonazora. Uz sve, u Domu sportova ću po prvi put na jednom koncertu nastupati s Bajagom, Rundekom i Luce. Bit će to uistinu poseban Pozitivan koncert.’ – tim riječima je naša najveća glazbena umjetnica najavila svoje premijerni nastup na Pozitivcu. Nadolazeće subote, 5. studenog očekuje je koncert za Dan grada Koprivnice koji je zbog ogromnog interesa prebačen u dvoranu gimnazije Fran Galović, a 12. studenog nastupa na RetrOpatiskom festivalu.


Rundek Cargo Trio

Darko Rundek, Isabel i Duco Vranić iza sebe također imaju radno i uspješno ljeto, a spremno su se odazvali pozivu za svirku u Domu sportova.
‘Počašćeni smo pozivom da sviramo na "Pozitivcu" i doprinesemo obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDSa i prenošenju poruke odgovornosti i sućuti koju on nosi. Veselimo se što ćemo dijeliti scenu sa Josipom, Bajagom i Luce.Nek i ovaj, dvanaesti Pozitivni festival, prijetnji SIDe odgovori slavljem radosti življenja!’


Luce

Program 12. Pozitivnog koncerta otvorit će Luce. Osim nastupa s Josipom Lisac na opatijskom festivalu 14. studenog predstavit će videospot za sjajan singl ‘Vraćam se’.
‘Jako sam sretna i počašćena što sam dio ovogodišnjeg programa sad već kultnog Pozitivnog koncerta, tim više što ću dijeliti pozornicu s vjerojatno najvećim glazbenim imenima regije. Neki od njih su mi vječna inspiracija, a obilježili su i moj stvaralački put te viđenje svijeta oko i unutar sebe. Vjerujem da su sličan utjecaj ostavili na mnoge ljude, zato vas ovim putem sve pozivam da budemo zajedno dio divne priče, stvorimo nove lijepe uspomene i izmijenimo pozitivne vibre kako i sam naziv koncerta nalaže.’


Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica isporučiti program u trajanju od gotovo 5 sati.

Ulaznice
Cijena ulaznice iznosi 80 kn do 1. prosinca te 90 kn na dan održavanja koncerta, 2. prosinca

Službena prodajna mjesta
•Dirty old shop, Tratinska 18
•Rockmark, Berislavićeva 13
•Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr