DRUGA SEZONA

Još jača glumačka postava serije 'Počivali u miru'

09.03.2015 u 15:38

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 23. ožujka započinje s prikazivanjem druge sezone hvaljene dramske serije 'Počivali u miru', koju je za potrebe javnog servisa snimila produkcijska kuća Ring produkcija

Serija ima deset epizoda u trajanju od po 50 minuta, a prikazivat će se četiri puta tjedno na HRT 1. Za razliku od prve sezone u kojoj je svaka epizoda bila zasebna, u novim nastavcima čitava serija jedna je jedinstvena priča.

Glavna protagonistica ponovno je mlada novinarka Lucija Car (Judita Franković) koja opet kreće u intrigantnu i opasnu istragu te razotkriva nove priče o ljudskim sudbinama i duhovima prošlosti.

Serija je vremenski smještena u tranzicijsko razdoblje, a radnja se događa uglavnom u Istri, gdje glavna junakinja istražuje sumnjive smrti od azbestoze. Naime, u izmišljenom mjestu u Istri 80-ih je godina bila uspješna tvornica azbestnih vlakana koja je sredinom 90-ih privatizirana i došla u mađarske ruke, nakon čega je prenamijenjena u tvornicu cementa.


Otvarajući taj slučaj, Lucija slučajno otkrije razne interese i stvari se počinju komplicirati i ona se dovede u životnu opasnost. Kroz svoje novinarsko istraživanje Lucija će razotkritii odnose tzv. malih ljudi, politike, medija, korporacija i kriminala u današnjem društvu.

Serija donosi čitavu galeriju zanimljivih likova te će pored novinara, urednika, policajaca i kriminalaca biti i negativaca koji naginju okultnome.
Redateljsku palicu u drugoj sezoni preuzeo je Goran Dukić a glumačku ekipu, pored glavnog lika kojeg tumači Judita Franković čine jaka glumačka imena i to: Bojan Navojec, Goran Grgić, Hrvoje Kečkeš, Zvonimir Zoričić, Anja Šovagović Despot, Nina Violić, Daria Lorenci, Jelena Miholjević kao i poznati slovenski glumci Boris i Sebastian Cavazza i Jernej Šugman.

Među novostima je i to što se radnja serije događa uglavnom u Istri, što nije čest slučaj u domaćoj filmskoj i televizijskoj produkciji. Eksterijeri na kojima je snimana dočarat će mračnu i napetu atmosferu serije koju pored vrhunske glumačke ekipe karakteriziraju zahtjevna produkcija i režija. Prvu sezonu otkupila je američka producentska kuća Lionsgate.