BRADATI BIJELI REPER

Joaquin Phoenix: 'Stvarno snimam hip hop'

05.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Iako su mnogi mislili da je riječ o prevari i lošoj šali, istina je – Joaquin Phoenix snima hip hop album

Prvi šok za njegove fanove bio je kada je objavio da se ostavlja glume zbog glazbene karijere. S obzirom na to da je pjevao u biografiji Johnnyja Casha, filmu 'Walk The Line', većina je očekivala da će krenuti takvim putem. No onda je uslijedio drugi šok – kada je objavio da snima hip hop album. Treći šok dogodio se kada je na internet procurila njegova snimka repanja uživo, koja je bila, blago rečeno, tragikomična.

No sada je Joaquin Phoenix konačno osobno potvrdio svoj zaokret u karijeri te svijetu objavio da se ne šali – uistinu se ostavio glume zbog hip hopa.

Dva puta nominiran za Oscara, bivši glumac Phoenix sada u svom kućnom studiju snima rap pjesme.

'Nije riječ o podvali. Jesam li smiješan? Hoće li moja karijera u glazbi biti predmet ismijavanja? Da, vjerojatno. Ali to nije moja namjera', kaže on, dodavši i svoj komentar o snimci nastupa:

'Šteta je što je zvuk na snimci grozan, ništa ne možeš čuti. U klubu je bilo puno bolje i ne znam tko je rekao da su mi zviždali... jer to se nije događalo.'

Osim toga, kaže i da će ga najbolje razumjeti samo pravi hiphoperi, koji znaju koliko je teško to čime se on sada bavi, kao i to koliko je teško napraviti taj prijelaz: 'Ljudi će stajati u redu samo da me ismijavaju.'