PONOSNI UJAK

Jelena i Ivan Veljača: Sretni trenuci s malom Lenom

23.11.2016 u 09:00

Bionic
Reading

Brat Jelene Veljače, scenograf i dizajner Ivan Veljača posebno je vezan za svoju malu nećakinju Lenu, a nedavno se na svom profilu na Facebooku našalio kako je i Lena naslijedila jedan gen karakterističan za familiju Veljača

Otkako je završilo snimanje serije 'Prava žena' producentica Jelena Veljača ima više vremena za obitelj, pa i za opuštenu šetnju gradom s jedinicom Lenom koja će sredinom prosinca navršiti godinu dana.

Jedan od takvih obiteljskih trenutaka Jelenin brat Ivan Veljača podijelio je sa svojim prijateljima na Facebooku  našalivši se na račun plavokosih i plavookih u obitelji Veljača, kojima pripada i jedanaestomjesečna Lena.


Ivan Veljača godinama radi kao scenograf na domaćim filmskim i televizijskim projektima, a imao je priliku raditi i na setu serije 'Igra prijestolja' kad se snimala u Dubrovniku te na još nekoliko stranih projekata. Ima i svoj bend Skaut s kojim je izdao tri albuma. Prošle godine rastao se s bivšom manekenkom Anitom Dujić, a nekoliko mjeseci nakon razvoda javnost je doznala za njegovu vezu s mladom glumicom Anom Vučak.
Za razliku od sestre Jelene, Ivan je puno povučenija osoba koja zazire od javnog eksponiranja. Brat i sestra surađivali su na nekoliko domaćih serija, a prije tri godine spojila ih je i 'Zora dubrovačka' čija je Jelena bila kreativna producentica i autorica, a Ivan glavni scenograf.

'Oboje smo radoholičari, a usredotočenost na posao i uspjeh te potrebu da se afirmiramo kroz rad usadili su nam roditelji Grozdana i Ivica. Mama, inženjerka zračnog prometa, i tata, inženjer strojarstva, bili su strogi i tvrdili da je marljivost najvažnija u životu. Petice u školi nisu bile nešto čime bismo se trebali hvaliti, već su se podrazumijevale. Na kraju smo oboje ispunili očekivanja ro­­ditelja, no nismo se uvrgli na njih. Oni su racionalni tipovi, a brat i ja kreativne umjetničke duše. Stoga je Ivan upisao studij dizajna na Ar­­hit­ek­ton­s­kom fakultetu, a ja glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu', rekla je Jelena Veljača prije nekoliko godina za Gloriju.


Jelena i Ivan Veljača


Ivan Veljača u ulozi Leninog babysittera


392871,452755,276166,276166