AH, TE MODNE STRASTI

Je li Dražen Čuček ovime osvojio Jelenu Veljaču?

31.03.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Osebujan modni izričaj jedinstvenog zagrebačkog glumca, koji ne bježi od ljubičastih cipelica, tijare u kosi i visokih potpetica, već godinama je njegov zaštitni znak, a na koji nije ostala imuna ni Jelena Veljača

Dražen Čuček jedinstven je muškarac na hrvatskoj glumačkoj sceni. Muškarac koji voli biti drugačiji i to se usudi priznati, a posebno kad je moda u pitanju. Tu si daje oduška pa ponekad i njegovi bliski kolege na kazališnim premijerama reagiraju čuđenjem. Čučekov poseban modni izričaj zasigurno je zaintrigirao i Jelenu Veljaču, scenaristicu i glumicu koja slovi kao velik esteta, a mediji joj nerijetko dodjeljuju titulu modne ikone, čemu se ona silno raduje.

A kao takvoj teško je ostati ravnodušan na Draženov modni stil koji uključuje ljubičaste cipelice, štikle, tijaru ili pak mašnu u kosi, jahačke čizme uz frak s tututom na stražnjici... outfite kojih se ne bi posramili ni najveći svjetski metroseksualci poput Princea, Davida Beckhama i Brucea Jennera. Na pitanje odakle inspiracija za sve modne avanture, glumac poručuje -  'važno je potruditi se biti drugačiji'.

Svoj pomaknut smisao za modu pokazao je još prije tri godine, kad se na zabavi nakon premijere predstave 'Cabaret' u Komediji pojavio u vrtoglavo visokim štiklama koje su osim trendi modela otkrivale i besprijekorno nalakirane Čučekove nožne prste u čuvenu boju šljive, a u kojima je spretno plesao do zore. Godinu dana kasnije s tijarom na glavi te besprijekornom frizurom i make-upom oduševio je i svoju kolegicu Anju Šovagović. Draženu je sigurno poznato to da su muškarci u povijesti prije žena bili skloni visokim potpeticama, a među ostalima voljeli su ih Francuzi Napoleon i Louis XIV.

I sve je bivalo veselo i zaigrano, no onda se, nakon fatalnog susreta i suradnje s Jelenom Veljačom, dogodio pravi modni zaokret. Otkačene modne kombinacije zamijenila su muževna odijela savršenog kroja i puno manje šminke na očima. Naime nakon premijere predstave 'Prava stvar', koja ih je spojila, Dražen je bio bez greške modno usklađen s Jeleninom bijelom elegancijom. Zanimljivo je to da je Jelena s druge strane odlučila unijeti malo bunta u svoju modnu priču (ili je to možda kompromis u ljubavnoj vezi dvoje glumačkih intelektualaca) pa je svoju skupocjenu obuću i odjeću zamijenila casual stylingom i martensicama.

Slične modne strasti zasigurno su bile jedan od razloga njihovog zbližavanja, samo što je Dražen svoje, da bi usrećio djevojku, ipak morao malo primiriti. A kako vuk dlaku mijenja, no ćud nikada, pitanje je koliko će potrajati ta modna i ljubavna harmonija.