NAGRADNJAČA

Japanski bubnjevi u Zagrebu - dobitnici ulaznica

25.05.2009 u 13:00

Bionic
Reading

3. lipnja u KC Dražen Petrović dolaze nam svjetski poznati bubnjari Kodo, u sklopu turneje 'One Earth Tour'. Tportal.hr vodi čitatelje na spektakl tradicionalnih japanskih bubnjeva (3x2)

Kodo se vraća u više od dvadeset europskih mjesta s izvedbom nikad viđenom izvan Japana, sjedinjujući nove plesne, vokalne i instrumentalne elemente izvedbe u slavlju i istraživanju prolaznih granica tradicionalog i suvremenog, lokalnog i inozemnog, bogova i ljudi, muškaraca i žena. Dramatičnom snagom i rasponom japanskog taiko bubnja u okosnici, Ekkyo: Trans-border donosi moćan, vrlo pročišćeni spoj, koji je oduvijek bio kreativni zaštitni znak grupe.

Kodo je započeo svjetsku turneju prije skoro tri desetljeća, kada su otkrili da zvuk taika (tradicionalnih japanskih bubnjeva) ima iznenađujući efekt. Gdje god bi ljudi čuli taiko, pojavio bi se trenutačni osjećaj zajedništva i jednosti. Tako je ime 'One Earth Tour' rođeno i prenošeno zvukom taika i od tada je putovalo svijetom prenoseći poruku humanosti, ekološke osvještenosti i mira.

Vješti bubnjari trećinu godine provode na turneji izvan Japana, a iza njih je ukupno oko 3000 nastupa u četrdesetak zemalja svijeta.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Krešimir Geto
Branka Mrzić
Renata Goljak