PJEVAČ VATRE

Ivan Dečak ostvarit će svoj dječački san

29.06.2015 u 11:01

Bionic
Reading

Nakon što je Vatra odsvirala koncerte u gotovo svim zagrebačkim klubovima, ali i prostorima i trgovima po Hrvatskoj i okolici, virovitičko-zagrebački bend održat će 23. listopada veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova. Tim koncertom potvrdit će svoj dugogodišnji trud, rad i počastiti vjernu publiku dobrom svirkom

'To je najveći prostor u kojem ćemo održati samostalan koncert u Zagrebu. Zidovi te dvorane upili su jako mnogo koncerata, a tamo sam osobno hodočastio na koncerte od svojih srednjoškolskih dana, tako da je nastup u toj dvorani svojevrsno ostvarenje dječačkog sna. Istovremeno, bit će to za mene i koncert koji sam održao najbliže svom domu, živim, naime, vrlo blizu, pa možemo reći da je poziv na Vatrin koncert u Domu sportova najbliže pozivu na moj kućni tulum', kaže kroz smijeh Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, najavljujući svoj veliki zagrebački koncert.

Na pozornici će im se kao glazbeni gosti pridružiti i ovogodišnji pobjednici festivala Karlovačko RockOff. Vatra koncertom u Domu sportova otvara novo poglavlje u svojoj 16 godina dugoj karijeri, a sve 'ranoranioce' koji ulaznice požele kupiti što prije, odlučili su počastiti early bird ulaznicama po cijeni od 40 kuna sve do 15. srpnja.

'Nikada medijima nismo nudili žutilo, već našu glazbeno životnu priču, koja se u slučaju nas petero unutar benda uistinu isprepliće', rekao je Ivan. Nije želio otkriti kakve rituale ima band uoči izlaska na pozornicu.

'Neke stvari najbolje je ostaviti unutar naša četiri zida. Recimo da volimo biti okruženi jedni drugima, bez nepotrebnih uljeza', izjavio je. U njihovoj garderobi ne smije nedostajati jedino stolica kojih, kaže Ivan, uvijek nedostaje. A ne nedostaje ni kreativnosti za njihov rockerski imidž.

'Ima jedna gospođa u Suhopolju, to je simpatično malo mjesto u blizini Virovitice s visokim smislom za modu. Ime gospođe mora ostati tajna, u suprotnom, moglo bi se dogoditi da publika i izvođač dođu na koncert jednako odjeveni', tvrdi glazbenik.

Osim što se ove godine okitila Porinima za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te onim najvažnijim, za pjesmu godine 'Tango', Vatra se našla u izvješću prema podacima Instituta hrvatske glazbe i sustava Playkontrol po kojem se u 2014. godini Vatra najviše puštala na radiopostajama. Na pitanje osjeća li se dijelom autorske elite, Ivan kaže da se osjeća tek kao obični radnik koji na kraju mjeseca za obavljen posao dobije plaću.

Iako mnogi rock bendovi žive krilaticu 'sex, drugs & rock'n'roll', kod njih toga očito - nema.
'Kod nas se to svodi na putovanje, tonsku, ručak, nastup, pivice, i hotel', slikovito je pojasnio. Osim što želi plodonosniju karijeru svom bendu, u šali otkriva što još želi postići u budućnosti.

'Volio bih postići da mi kablovi za gitaru nikada ne krče', smije se Ivan.


Grupa Vatra na sceni je već 16 godina

Pogledajte zadnji Vatrin video spot: