EMMY AWARDS 2016.

'Igra prijestolja' za povijest, Travolta i Paulson iznenađenje večeri

19.09.2016 u 10:44

Bionic
Reading

Iako su kao najbolje serije na sinoćnjoj dodjeli nagrada Emmy očekivano pobijedile 'Igra prijestolja' u kategoriji drame i 'Veep' kao najbolja komedija, iznenađenja nije nedostajalo pri proglašenju najboljih glumaca

Sarah Paulson i Rami Malek bili su zvijezde večeri, John Travolta nije dobio svog prvog Emmyja za najbolju sporednu ulogu u seriji 'The People v. O. J. Simpson: American Crime Story', a razočaran je bio i sad već bivši dečko Taylor Swift, britanski glumac Tom Hiddleston, kojem su svi predviđali Emmyja za najbolju mušku ulogu u odličnoj seriji 'The Night Manager', no predviđanja se sinoć nisu ostvarila.

Serija 'Igra prijestolja' na 68. dodjeli nagrada Emmy sinoć u Los Angelesu postala je rekorder po broju osvojenih nagrada, a time i najnagrađivanija serija u povijesti.  S osvojenih ukupno 38 televizijskih nagrada potukla je i humorističnu seriju 'Fraiser', a koja je držala rekord s njih 37. Apsolutna pobjednica Emmyja sinoć bila je i miniserija 'The People v. O.J. Simpson', proglašena najboljom u kategoriji miniserije ili filma.


Glumačka ekipa serije 'Igra prijestolja'

Sarah Paulson, koja glumi u njoj, slavila je kao najbolja glumica, a Sterling K. Brown kao najbolji glumac u istoimenoj miniseriji, te Courtney B. Vance kao najbolji sporedni glumac, nadmašivši Johna Travoltu u ulozi Roberta Shapira. Tom Hiddleston, koji se nadao nagradi za najboljeg glumca u dramskoj seriji 'The Night Manager', ostao je praznih ruku, a pobjednik u toj kategoriji bio je glumac Rami Malek za ulogu u hvaljenoj seriji 'Mr. Robot'. Malek je bio ujedno veliko iznenađenje ovogodišnjih Emmyja.


Sarah Paulson

Serija 'Veep' slavila je kao i prijašnjih godina kao najbolja komedija, a Julia Louis-Dreyfus kao najbolja glumica. Danska redateljica Susanne Bier (The Night Manager) pobijedila je u kategoriji za najbolju seriju.


Julia Louis-Dreyfus


Tom Hiddleston čestita redateljici Susanne Bier

RTL Autor: RTL

Show je vodio Jimmy Kimmel, a šalio se uglavnom na račun Donalda Trumpa i Johna Travolte, koji u prvim redovima nije mogao skriti razočaranje na licu kad je izgubio u kategoriji za najboljeg sporednog glumca. Bilo je i riječi o različitosti u filmskoj industriji, a Kimmel je ironično poručio kako Amerikanci mogu čestitati sebi na tome koliko cijene različitost. Okomio se i na Marka Burnetta, producenta TV showa 'The Apprentice' s Trumpom u glavnoj ulozi.

'Ako Donald Trump pobijedi na izborima, tu je čovjek kojeg treba okriviti za sve', rekao je Kimmel, aludirajući na Burnetta.