ODLIČNI POVRATNICI

I Dubioza kolektiv na T-Mobile INmusic festivalu

08.04.2011 u 09:37

Bionic
Reading

S nizom uspješnih koncerata iza sebe, među kojima je i nevjerojatno energičan nastup na prošlogodišnjem izdanju festivala, Dubioza kolektiv će se i ove godine pridružiti bogatom popisu izvođača T-Mobile INmusic festivala

Bend su 2003. osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age, Adis Zvekić i Almir Hasanbegović, te Brane Jakubović i Vedran Mujagić iz Ornamenata. Naknadno su im se priključili gitarist Armin Busatlić, bubnjar Senad Šuta, perkusionist Orhan Oha Maslo te inženjer zvuka Dragan Jakubović.

Prvi album 'Dubioza kolektiv' objavljuju 2004, a za njim slijedi EP 'Open Wide' te album 'Dubnamite' iz 2006. Album 'Firma illegal' iz 2008. prvi je Dubiozin album na bosanskom jeziku.

Posljednji album u nizu, '5 do 12', kojim se kritički osvrću na goruće društvene teme poput korumpiranosti, birokracije, recesije i stanovništva na rubu siromaštva, postiže nevjerojatan uspjeh kod publike. Zbog želje benda za dodatnom komunikacijom s fanovima, '5 do 12' je ponuđen na besplatan download na njihovoj stranici te uvršten na listu 20 albuma nominiranih za nagradu European Independent Album of the Year europskog udruženja nezavisnih izdavača IMPALA, čiji će brojni hitovi razveseliti publiku šestog T-Mobile INmusica.

Dubioza kolektiv je dosad nastupio na brojnim europskim festivalima, od kojih izdvajamo Sziget festival, Socha Reggae Riversplash Festival, Exit, Eurosonic, Dirty Old festival i Couleur Cafe festival, a trenutno je na velikoj europskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i na T-Mobile INmusic festivalu te svojim mnogobrojnim obožavateljima priuštiti još jedno nezaboravno glazbeno iskustvo.

Na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu, koji će se održati 21. i 22. lipnja na Jarunu, pridružit će se brojnim domaćim i svjetskim izvođačima, među kojima su Cypress Hill, Jamiroquai, Arcade Fire, Nick Cave i Grinderman, TV on the RadioThe Streets, The Dø, Gentleman, Jello Biafra i naš Elemental