PRAVI ČELIK

Hugh Jackman i pravi roboti u akcijskom spektaklu

08.10.2011 u 13:27

Bionic
Reading

U ne tako dalekoj budućnosti ljudsku glad za nasiljem više ne može utažiti ono što u ringu mogu pružiti ljudi. Boksačke rukavice navukli su roboti od dva i pol metra koji se bore do smrti, a nekadašnji šampioni osuđeni su da budu promotori okrutnih borbi čeličnih gorostasa - jedan od tih opakih boraca je i Hugh Jackman u filmu 'Pravi čelik'

'To je homage svim boksačkim filmovima koje sam kao dječak s braćom pogledao pedeset puta', ističe redatelj Shawn Levy ('Noć u muzeju', 'Savršeni spoj') koji je rado prihvatio savjet Stevena Spielberga da u filmu koristi prave robote, a ne da ih stvori digitalnom tehnologijom.

U ne tako dalekoj budućnosti ljudsku glad za nasiljem više ne može utažiti ono što u ringu mogu pružiti ljudi. Boksačke rukavice navukli su roboti od dva i pol metra koji se bore do smrti, a nekadašnji šampioni osuđeni su da budu promotori okrutnih borbi čeličnih gorostasa.

Takva sudbina zadesila je i svjetskog viceprvaka Charlieja Kentona (Hugh Jackman) u akcijsko-avanturističkom spektaklu 'Pravi čelik' koji gledatelje vodi u 2020, kad boks postaje najpopularniji i najprofitabilniji sport.

'Kad sam prvog dana došao na set, odjednom se preda mnom pojavio veliki robot. Znao sam da će to biti drukčije od svega što sam dosad radio', otkriva Hugh Jackman.

Slavnog Australca za ulogu je pripremao Amerikanac Sugar Ray Leonard, jedan od najboljih boksača svih vremena.

'Moj je otac bio boksač. Nikad ga nisam vidio više uzbuđena nego kad sam mu rekao da ću trenirati sa Sugarom Rayom', prisjeća se četrdesetdvogodišnji glumac te otkriva zašto ga je scenarij oduševio.

Privukla me priča u kojoj dominira odnos oca i sina te ideja da ljudi koji su griješili i koji žale zbog nečega mogu dobiti drugu priliku, postati bolji. A da Jackman, za razliku od svog lika, ne može biti bolji nego što jest, potvrđuje redatelj.

'Hugh Jackman poznat je kao najsimpatičniji momak u svijetu zabave i mogu to potvrditi. Čini se da mu nitko još nije rekao da izgleda nevjerojatno dobro i da je velika filmska zvijezda', rekla je glumica Evangeline Lilly

Evangeline Lilly, zvijezda serije 'Izgubljeni', tumači Bailey Tallet, kći bivšeg Charliejeva trenera. Poznaju se većinu života, znaju se u dušu, ali nikako da prijeđu granicu prijateljstva i ljubavi.