SAMO NA TPORTALU

Hrvatski Telekom – najbolji prijatelj filmskih festivala

17.07.2013 u 12:20

  • +11

Filmovi Pula Film Festivala na MAXtv-u

Izvor: Promo fotografije / Autor: Festival igranog filma u Puli

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom ove je godine proširio promociju filmskih festivala na online inačicu festivala putem našeg i vašeg tportala

Dugi niz godina Hrvatski Telekom doprinosi organizaciji relevantnih filmskih festivala u Hrvatskoj. Osim financijske potpore, HT u službu kulture i filma stavlja i vrhunsku tehnologiju kako bi doprinio promociji festivala koje podupire, organizatorima osigurao sve telekomunikacijske usluge potrebne za dobru organizaciju, a svojim korisnicima ponudio ekskluzivne sadržaje gdje god se nalazili. Osim ekskluzivne ponude filmova s festivala u MAXtv videoteciove je godine suradnja proširena i na online inačicu festivala putem tportala. HT stručnjaci također sudjeluju i na stručnim radionicama te okruglim stolovima koji su tematski vezani uz film, VOD, napredak platformi i usluga koje pružaju zabavne sadržaje.

U 2013. godini HT podržava sedam najatraktivnijih filmskih festivala:
1.60. Festival igranog filma u Puli 20. - 27. srpnja 2013.
2.Starigrad Paklenica Film Festival 3. - 8. kolovoza 2013.
3.Avvantura Film Forum Zadar Festival 24. - 30. kolovoza 2013.
4.Vukovar Film Festival 28. kolovoza – 01. rujna 2013.
5.MAXtv Filmomanija 19. – 29. rujna 2013.
6.Zagreb Film Festival 13. – 20. listopada 2013.
7.ZagrebDox koji se održao od 24. veljače - 2. ožujka 2013. u Zagrebu.

Iz godine u godinu posjećenost navedenih festivala raste što govori o njihovoj sadržajnoj i organizacijskoj kvaliteti.

Pulski festival ove godine slavi svoju 60. obljetnicu. Najavljen je dosad najbolji festivalski program sastavljen od stranih i domaćih filmskih hitova i premijera. Uz filmove, posjetitelje očekuje i niz zabavnih i glazbenih sadržaja tijekom Festivalskog tjedna od 20. do 27. srpnja 2013. Svakako preporučamo da budete dio Pulskog festivala i uživate u prekrasnom ambijentu projekcija u amfiteatru Arena. Pula je pravo mjesto na kojem nacionalna kinematografija provjerava komunikaciju filma i publike, istovremeno propitkujući jednogodišnje umjetničke dosege i estetike.

One koji nikako neće moći posjetiti Festival, pozivamo da pogledaju ekskluzivnu ponudu festivalskih filmova u MAXtv videoteci: Ja i ti, Svećenikova djeca, Šangaj, Najbolja ponuda, Zagonetni dječak, Stražar U kući, Prije ponoći i dječji nagrađivani film Mama, volim te - koji smo za najmlađe filmofile pripremili bez naknade.

Dobrom festivalskom društvu ove se godine pridružio i Starigrad Paklenica Film Festival - međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma. Njegovo 4. izdanje ove će godine ponuditi 30-ak naslova, atraktivne goste iz svijeta filma i glazbe te veliki broj hrvatskih premijera za sve ljubitelje ovog filmskog žanra, što će Starigrad Paklenicu postaviti kao nezaobilaznu destinaciju tijekom prvog tjedna kolovoza. Festival će zasigurno probuditi veliki interes publike svojim atraktivnim naslovima, gostima i lokacijom održavanja.

Kako ljubitelji filma i glazbe, koji neće moći biti na Festivalu, ne bi bili uskraćeni užicima Organizator i MAXtv su se pobrinuli i za to, te će se u ponudi MAXtv videoteke ekskluzivno moći pogledati pobjednički filmovi s prethodnih festival i to bez naknade: Lijek za bol: Priča o Marku Sandmanu (Cure for Pain: The Story of Mark Sandman), Bajaga: Muzika na struju 3. Chorchyp: Put samuraja (Chorchyp: The Way of the Samurai), Jan Mesdag pjeva Brela (Jan Mesdag Sings Brel), Zvezda je rođena i U2: Pogled s neba (U2: From the Sky Down). Suradnja s Festivalom logičan je slijed uvođenjem nove ponude korisnicima u domeni glazbenog sadržaja. Korisnici usluga Hrvatskog Telekoma uz Multimedia paket i Deezer na dohvat ruke imaju više od 25 milijuna glazbenih naslova, a ovu uslugu tijekom ljeta mogu probati i bez ugovorne obveze.

Kako festivali ne bi ostali zamijećeni samo na lokalnoj razini, razvili smo kreativni koncept s jedinstvenom platformom koja će okupiti poklonike filmske umjetnosti i izvan lokalne zajednice pojedinog festivala. MAXtv FILMOFEEL platforma trebala bi podići razinu interakcije s publikom na samoj lokaciji festivala, a posebice online i putem društvenih mreža. MAXtv FILMOFEEL stavlja internet u fokus aktivnosti interakcijom publike na festivalu i izvan njega te na zabavan način kroz nagradni natječaj i filmske izazove osigurava vrijedne nagrade.

Zasad toliko jer ne želimo vam otkriti baš sve, pratite nas na tportalu, Facebook stranici i pričekajte naše novo javljanje uoči nadolazećih festivala, Zadar, Vukovar i Zagreb.