'SAČUVAJMO ZDRAVE DOJKE'

Hrabre, odvažne manekenke, podrška i ružičasti baloni

15.10.2016 u 14:33

  • +23

Održana javnozdravstvena kampanja pod nazivom Sačuvajmo zdrave dojke

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Bionic
Reading

Udruga P.I.N.K. life današnjom akcijom pokrenula je javnozdravstvenu kampanju koja za cilj ima informirati javnost o važnosti potrebe redovitog pregleda i samopregleda dojki. Oboljele žene hrabro su se prošetale ružičastom pistom na Trgu bana Jelačića te svojom energijom i ljepotom očarale sve prisutne. Pridružile su im se i Vanna, Diana Pleština, Ana Mišćević, Sementa Rajhard, Korana Gvozdić i Ivana Delač Đolo. Svojim dolaskom kampanju je podržao Andrej Plenković, mandatar nove Vlade, a točno u podne, u znak podrške svim oboljelim ženama u zrak su pušteni ružičasti baloni

Javnozdravstvena kampanja Sačuvajmo zdrave dojke započela je jutros na Trgu bana Jelačića u organizaciji udruge P.I.N.K. life – Pogled iz novog kuta, uz potporu Hrvatske lige protiv raka te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog sabora, Ministarstva zdravlja, Gradske skupštine Grada Zagreba te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Cilj je kampanje informirati javnost o važnosti potrebe redovitog pregleda i samopregleda dojki. Nakon modne revije koju su nosile oboljele i liječene žene od karcinoma dojke te žene iz javnog života, ružičasta povorka krenula je put Trg Petra Preradovića, na kojem je nastavljen prigodni program.

15. listopada europski je Dan zdrave dojke. Upravo iz tog razloga udruga P.I.N.K. life na današnji je dan odlučila pokrenuti kampanju Sačuvajmo zdrave dojke te na taj način potaknuti građanke na iznimnu važnost samopregleda dojki. Članovi udruge dijelili su prisutnima letke s pomno opisanim postupcima samopregleda. Apsolutno oduševljenje izazvala je modna revija oboljelih žena i žena iz javnog života koje su nosile kreacije Marije Vuice, Aleksandre Dojčinović, Xenie design, eNVy room-a, Amarie, Alduka, Neba, Etna Maar i Ivone Glavaš.


Sementa Rajhard, Doris Pinčić i Kristina Krepela

Deset žena, Katarina Vukalović, Marija Begić, Nevenka Živković, Mira Blažinović, Ana Toplak, Maja Jak, Slavica Major Santaca, Ivanka Milas, Biserka Blažeka i Ljerka Jazbec hrabro su prošetale ružičastom pistom na Trgu bana Jelačića te svojom energijom i ljepotom očarale sve prisutne. Pridružile su im se i Vanna, Diana Pleština, Ana Mišćević, Sementa Rajhard, Korana Gvozdić i Ivana Delač Đolo.

Svojim dolaskom kampanju su podržali Andrej Plenković, mandatar nove Vlade, Ines Strenja Linić, izaslanica Hrvatskog sabora i mnogi drugi uglednici, a program je vodila Doris Pinčić.


Andrej Plenković, mandatar nove Vlade

Točno u podne, u znak podrške svim oboljelim ženama u zrak su pušteni ružičasti baloni, a građankama su se dijelili i besplatni ultrazvučni i mamografski pregledi koje im je osigurala Poliklinika Sv. Rok. Ova akcija samo je početak kampanje Sačuvajmo zdrave dojke koja se nastavlja kroz listopad i studeni zahvaljujući partnerima udruge P.I.N.K. life. Aronia Live odlučila je donirati kunu od kupnje određenih njihovih proizvoda, a akcija traje u Bipi do 15. studenog.