PROBLEMI S KOMEDIJOM

Hollywood cenzurira da ne uvrijedi Sjevernu Koreju

15.08.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Doduše, dok je nova verzija filma 'Crvena zora' bila cenzurirana da se ne uvrijede Kinezi – pa su negativci postali Sjevernokorejci – u slučaju nove komedije Setha Rogena, više nije poželjno uvrijediti ni Sjevernu Koreju

Nije prvi put da Hollywood odluči stopirati završeni film i poslati ga na 'digitalnu doradu' – drugim riječima, na cenzuru, kako bi dijelovi koji bi mogli biti politički pa tako i komercijalno nepoželjni bili uklonjeni prije premijere.

Ovoga puta riječ je o novoj komediji Setha Rogena Jamesa Franca, političkoj komediji 'The Interview', koju je Sony odlučio digitalno obraditi s ciljem izbjegavanja dodatnog pogoršanja diplomatskih odnosa sa Sjevernom Korejom. Doduše, radnja ostaje ista – priča o blesavim novinarima kojima se karijera i život mijenjaju kad im odobre intervju s Kim Jong-unom, novim diktatorom Sjeverne Koreje.

Podložni digitalnoj cenzuri bit će bedževi s likovima Kim Jong-una i njegova pokojnog oca Kim Jong-ila, a koje u nekoliko scena na sebi nose vojnici. Njihova lica digitalno će se ukloniti s bedževa, prije nego što film krene u distribuciju.

The Hollywoor Reporter piše da će se možda izbaciti i scena u kojoj se lice Kim Jong-una 'otapa', ali pod objašnjenjem da se ne uklapa u 'humorni ton' ostatka.

Rogen potpisuje režiju, a što je ostalo nakon cenzuriranja spornih dijelova, saznat ćemo kada film stigne u kina – novi datum njegove svjetske premijere zakazan je za Božić.