MOORE, THURMAN, MIRREN...

Holivudske glumice iznad pedesete u sasvim prirodnom izdanju

29.11.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Zvijezde novog Pirellijeva kalendara za 2017. su holivudske glumice iznad pedesete poput Julianne Moore, Robin Wright, Helen Mirren te Nicole Kidman koje su pred objektiv Petera Lindbergha stale bez šminke, frizure i glamuroznih toaleta, sasvim prirodne. Nisu se baš sve u tom izdanju lako opustile

Ženka solidarnost i borba protiv umjetnih i pogrešnih standarda ljepote u današnjem društvu poruka je novog Pirellijeva kalendara koji je snimao slavni fotograf Peter Lindbergh. Najpoznatije glumice svjetske kinematografije u zrelijoj dobi ovom su se prilikom pred njegovim objektivom razotkrile poziravši u potpuno prirodnom izdanju.

Julianne Moore (55) i pedesetogodišnja Robin Wright pozirale su u crnim bodijima bez trunke šminke. Moore je priznala koliko se osjećala nesigurno tog ranog jutra prije snimanja s podočnjacima i neuredne kose, no za Lindbergha takvo njezino izdanje bilo je prelijepo.

'Peter slavi ljepotu duše, za njega ne postoji žena koja nije lijepa. Uvijek će u njoj pronaći ljepotu. Nisam mu mogla reći ne', kaže Moore.

I njezina kolegica Robin Wright smatra kako je ogoliti dušu pred fotoaparatom najteži posao. 'Takva vrsta eksponiranja najmanje mi je draga, jer sam to ja, a ne lik koji glumim', kaže zvijezda serije 'House of Cards'.

Klubu Lindberghovih žena za novi Pirellijev kalendar pridružila se i 46-godišnja Uma Thurman.
'Peter je želio prikazati nas kao slobodne žene naspram umjetne ljepote koja nas okružuje', izjavila je Thurman na nedavnoj promociji Pirellijeva kalendara za 2017. u Parizu, na kojem će se naći i Jessica Chastain (39), Penelope Cruz (42), Rooney Mara (31), Helen Mirren (71), Lupita Nyong’o (33), Charlotte Rampling (70), Lea Seydoux (31), Alicia Vikander (28), Kate Winslet (41), and Zhang Ziyi (37).

Dear Uma, Helen and Nicole, Thank you for your trust and presence today. #TheCal #Pirelli #PirelliCalendar

A photo posted by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on