NEMA DVOJBE

Hoće li Minea žrtvovati pjevanje zbog televizije?

04.11.2015 u 18:25

Bionic
Reading

Sredinom mjeseca Renata Končić Minea stigla je kao osvježenje i voditeljsko pojačanje u emisiji 'InMagazin' Nove TV. Ispričala nam je kako se snašla u ulozi televizijske voditeljice, što joj se sviđa i ne sviđa u tom poslu i vidi li se jednog dana u voditeljskim vodama

Nakon što smo je upoznali u ulozi voditeljice u emisiji 'Radna akcija', sada samo je imali priliku vidjeti u glamuroznom izdanju voditeljice lifestyle magazina.

'Voditeljstvo je nova i lijepa priča u mome životu te sam zaista sretna što mi je pružena prilika okušati se i u toj ulozi. Privikavam se još na rad u studiju, učim i trudim se svakim danom opravdati ukazano povjerenje. Prvi dojmovi su super, cijela ekipa je draga, pristupačna i vesela. Prije svega vrijedna i marljiva, što mi svakako odgovara jer sam i sama uvijek sto posto u svemu što radim', kaže Renata Končić Minea. Sada svakodnevno radi na govoru, držanju, izgovaranju pojedinih fraza, gestikulaciji...

'Na prvu se sve čini jako jednostavno, no iza svega krije se puno rada i truda. Najdraži su mi savjeti drage kolegice Mije Kovačić koja mi je puno pomogla svojim savjetima i iskustvom. Nju bi svatko poželio kraj sebe kao suvoditeljicu. Moram priznati da volim učiti i od Dalibora Petka. Show koji ide petkom pod njegovom palicom još je jedno iskustvo prepuno zanimljivih gostiju, zabave i smijeha', ističe simpatična Renata.

Na pitanje što joj se u tom poslu zasad ne sviđa, a što joj je manje drago, nešto što joj teže pada, kaže da je prepuna samo pozitivnih dojmova.
'Uživam u tome što radim i apsolutno ništa mi nije teško', izjavila je.

Obavezno i redovno pregledava snimke da vidi gdje je eventualno pogriješila i što treba popraviti.
'Naravno da sam jako kritična prema sebi i uvijek primijetim nešto što bih promijenila ili doradila. Primjećujem ono što gledatelj uopće ne zamijeti, to su uglavnom detalji koji samo meni zapnu za oko ili uho. Veseli me i to što nakon snimanja imam kratki breefing s timom u kojem svatko od nas kaže svoje sugestije i komentare koji mi uvelike pomažu', rekla je.

Najveći su joj kritičari obitelj, dečko i prijatelji.
'To su uglavnom ljudi koje volim i koji vole mene. Iskrenost mi je najvažnija, kako volim čuti pohvalu tako mi je i kritika važna. Suradnici koji su mi bliski imaju također bitnu ulogu kada je riječ o kritikama iako ih, na moju sreću, nema puno. U posljednje vrijeme primam i jako puno pohvala od različitih ljudi, uglavnom populacije koja prati već otprije 'In Magazin' i naravno da mi to puno znači', kaže Minea.

Voditeljstvo joj nikako nije izlet.
'Kad se ozbiljno prihvatim nekoga posla, u ovome slučaju je to voditeljstvo, pristupam mu potpunom predanošću i profesionalizmom. Tek sam na početku i ne znam što budućnost nosi, ali kad bih mogla birati, želje bi svakako bile usko vezane za voditeljstvo. Sretna sam što imam priliku biti dio Nove TV i nadam se da će ljubav dugo trajati', ističe. 

Nema razgovora o tome bi li odabrala samo jedno. Tvrdi da se sve može jednako dobro raditi.
'Glazbena karijera i dalje ide svojim tijekom. Koncerti i nastupi su aktualni, a do kraja godine planiram objaviti novi singl. Imam veliku podršku svojih fanova koji su mi jako bitni i, naravno, uvijek se trudim ne razočarati ih. Sreća je što su glazba i voditeljstvo usko povezani, tako da sada mogu i želim raditi i jedno i drugo a da pri tome uživam podjednako', otkrila je. S kolegicama Ivanom Banfić i Ellom nastupa 20. studenog u zagrebačkom Green Goldu.


Minea se super snalazi kao voditeljica u 'InMagazinu'