ČEKANJE FINALNE ODLUKE

Hoće li 'Igra prijestolja' završiti sedmom sezonom?

13.03.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Iako glavni scenaristi serije 'Igra prijestolja' planiraju završiti priču o Sedam kraljevstva sedmom sezonom, čelnici HBO-a ne pokazuju pretjerano oduševljenje njihovom odlukom

Glavni scenaristi serije David Benioff i Dan Weiss javnosti su jasno dali do znanja da 'Igra prijestolja' završava sedmom sezonom, no HBO se ne slaže s takvom idejom. 'Započeli smo ovo serijsko putovanje s Davidom i Danom i jednostavno ga ne želimo prekinuti. Želim li kao fan serije i izvršni direktor HBO- a seriji trajanje dulje od 10 godina? Apsolutno', izjavljuje HBO-ov programski predsjednik Michael Lombardo.

Obje strane će morati postići dogovor, no Lombardo naglašava da će se HBO složiti s finalnom odlukom scenarista. 'Ako David i Dan zaista ne žele ići izvan okvira sedme sezone, ja im bezuvjetno vjerujem i njihovu odluku ću smatrati ispravnom, koliko god ona trenutačno zvuči zastrašujuće. U tom slučaju, nećemo se opirati odluci scenarista nastavljajući snimati nove sezone ako oni sami osjećaju da je priči došao kraj', dodao je Lombardo.

Odluka o broju sezona 'Igre prijestolja' nije jedina nedoumica. Autor George R. R. Martin iskazao je želju za završetkom ekranizacije svog djela u obliku dugometražnog filma, no HBO ni tu odluku ne pozdravlja zbog mogućeg gubitka pretplatnika.  Također se nagađa o mogućem nastanku spin-offa te dijeljenju finalne sezone serije na dva dijela u narednim godinama emitiranja.

Peta sezona 'Igre prijestolja' premijeru će doživjeti u travnju, a kako će izgledati najnovija 'sezonska' borba Sedam kraljevstva, pogledajte u foršpanu: