MILIJUN PO DANU

Harrison Ford najbolje je plaćen glumac Hollywooda

16.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Harrison Ford je s prihodom od 70 milijuna dolara, koliko je zaradio na najnovijem filmskom nastavku o Indiani Jonesu, najbolje plaćeni glumac prošle godine

Približivši se umirovljeničkim danima, Harrison Ford (66) si je najnovijim nastavkom Indiane Jonesa definitivno osigurao sigurnu starost.

Kako javlja magazin Frobes, za ulogu u filmu 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje' Ford je zaradio vrtoglavih 70 milijuna dolara, što bi bilo 365 milijuna kuna, odnosno za svaki dan u godini po jedan milijun, čime se popeo na pijedestal zvjezdanih holivudskih zarada u 2008. godini. 'Kristalna lubanja' zaradila je više od 800 milijuna dolara i time postala 23. najuspješniji film svih vremena.

Odmah iza Forda, s čak 15 milijuna dolara manje, što je i dalje više nego pristojna zarada, našao se komičar Adam Sandler za ulogu u filmovima 'Zohan je zakon!' i 'Priče za laku noć'. Slijede Eddie Murphy sa zaradom od 43 milijuna dolara, Nicolas Cage, Tom Cruise i imenjak mu Tom Hanks, svi odreda s basnoslovnim godišnjim zaradama.