OLIVER, GABI NOVAK...

Glazbene legende prognoziraju: Tko će osvojiti The Voice?

21.04.2015 u 10:52

Bionic
Reading

Razgovarali smo s Oliverom Dragojevićem, Gabi Novak i Branimirom Mihaljevićem, a oni se slažu u mišljenju da bi pobjedu u prvom hrvatskom 'The Voiceu', bez većih problema, trebala odnijeti Nina

Marin Jurić Čivro (20), Jure Brkljača (21), Mateo Resman (20) i Nina Kraljić (23). Upravo će netko od ovih 20-godišnjaka ove subote postati pobjednik prvog hrvatskog 'The Voicea', a ako je suditi prema maloj anketi koju smo proveli među glazbenicima, pobjedu vrlo glatko odnosi Nina.

Ipak, iznenađenja su moguća, a s time su se složili i naši sugovornici – Oliver Dragojević, Gabi Novak i Branimir Mihaljević.

'Nina je uistinu drukčija od svih. Njeguje taj sjevernjački, irski stil pjevanja, koji je poseban. Mislim da ima najveće šanse za pobjedu', rekao nam je Oliver. Posebno mu je drago što se u finalu našao mladi Zadranin Jure, a zbog specifične boje glasa mnogi ga vide kao njegovog nasljednika. 'Nedavno smo se i upoznali. Fin je i pristojan dečko. Dobro pjeva i sigurno je pred njim blistava budućnost. Mateo mi također djeluje jako skromno, a upravo me on uvijek pozitivno iznenadi svojim izvedbama. Što se tiče Marina, radi se o retro vokalu koji, kako vidim, curice dosta vole. Ima i on šanse. Mislim da u finalu glas neće biti taj koji će presuditi koliko simpatičnost i taj trenutak izvedbe same pjesme', zaključuje Oliver.


Jacques, Indira, Tony i Ivan

Gabi Novak također je očarana Ninom. 'Ona je već potpuno izgrađena pjevačica, zna što hoće, simpatična je i dobro izgleda. Apsolutno bi ona trebala pobijediti i postati naša nova pjevačka zvijezda. Zapravo mi se čini da će se prava bitka odvijati između nje i Marina. On je isto već pjevački izgrađen, a prvi put kad sam ga vidjela primijetila sam koliko je darovit i karizmatičan. Lijepo se nametnuo publici osvojivši je od prve. Jure je odličan, zgodan, ima kontakt s publikom i mišljenja sam kako je uz pomoć Tonyja dosta sazrio od 'slijepe' audicije. Slična stvar je i s Mateom. Iz Indiru je napravio jako puno, sazrijevao iz emisije u emisiju i pokazao da je jako dobar pjevač', ističe Gabi.
 


Finalisti sa svojim mentorima

Glazbenom producentu i skladatelju Branimiru Mihaljeviću favorit za pobjedu je također Nina. 'Fasciniran sam njezinim izričajem. Ona je dragulj koji bi mogao zasjati u najboljem smislu. Mislim da se njoj ne trebaju pisati nove pjesme. Dovoljno joj je dati da otpjeva nešto i ona će to učiniti na originalan način te će u tu izvedbu unijeti nešto novo. Siguran sam da bi mogla napuniti Lisinski tri ili više dana zaredom. Recimo, svaka Runjićeva pjesma u njezinom aranžmanu bila bi ogroman hit. Matea, moram priznati, do zadnje emisije nisam ni primijetio, tako da ga ne mogu nešto pretjerano komentirati. Jure se čini simpatičnim momkom. Ima taj dalmatinski, kulerski izričaj. Čuo sam kad je Tony rekao da sam piše pjesme, što mi se čini izvrsnom podlogom za nastavak karijere. Marin mi je bio favorit dok nisam čuo Ninu u emisijama uživo. Očarao me već na 'slijepoj' audiciji. Kad bi neki veliki autor, recimo Gibonni, za njega napisao neku dobru rock pjesmu, siguran sam da bismo u kratkom vremenu dobili novu megazvijezdu. Ono što me strah jest da će kao pjevač više težiti alternativnom izričaju, što bi mu moglo predstavljati veliku prepreku', govori Mihaljević.

'Mislim da bi pobjeda više pomogla Nini. A bude li iznenađenja i ne pobijede li ona ili Marin, od preostalih kandidata to bi moglo poći za rukom Juri', kazao nam je Branimir Mihaljević.