PULA FILM FESTIVAL - 640x480 MAX.

Glasujte za najbolji kratki amaterski film!

08.07.2009 u 10:39

Bionic
Reading

Popratni program 56. festivala igranog filma u Puli dobio je svoje konačne obrise i sve što mu treba jesu gledatelji! Na tportalovoj MAXzoni i na službenim stranicama Festivala igranog filma u Puli ocjene čeka trideset i pet originalnih amaterskih radova iz cijele Hrvatske koji su nastali u malim privatnim filmskim radionicama u maksimalnoj rezoluciji 640x480 i trajanja od pet sekundi do pet minuta

Kao ovogodišnji kuriozitet svakako stoji činjenica da po prvi put u utrci za nagrade imamo sudjelovanje dviju generacija iz iste obitelji. Jedanaestogodišnja Petra Grgić najmlađa je sudionica programa 640x480 MAX, a njezin otac Arminio (pobjednik iz 2007) pokušat će joj pomrsiti račune jer nagrada koju dodjeljuje žiri doista je primamljiva: LCD televizor LG 37 LH 3000 + godinu dana MAXtv-a bez naplate mjesečne naknade (ukoliko za istu postoje tehnički uvjeti).

Tročlani žiri u čijim ocjenjivačkim bilježnicama leži odgovor na pitanje pobjednika ove je godine u sastavu Jakov Kosanović, filmski kritičar i novinar Slobodne Dalmacije, Zoran Stajčić, urednik rubrike Showbizz na portalu Dnevnik.hr, te Matija Debeljuh, video umjetnik.

Osim nagrade žirija, dodjelit ćemo nagradu i pobjedniku po izboru posjetitelja tportala, i to također godinu dana MAXtv-a bez naplate mjesečne naknade i prigodnu promo nagradu. Online projekcije su započele, vrijeme je za posjetu MAXzoni i službenim stranicama Festivala igranog filma u Puli! Nadahnuti, osebujni i prije svega originalni 640x480 filmski amateri čekaju svoje prve ocjene!

Imena sretnih dobitnika biti će objavljena 22. srpnja 2009. godine, a za najbolji kratki amaterski film glasujte ovdje