ENERGIČNA AMERICANA

Giant Sand oduševio zagrebačku publiku

02.06.2010 u 13:25

Bionic
Reading

U prepunoj Močvari koncert je održao Giant Sand, začetnik americane te jedan od najutjecajnijih country rock bendova koji je na turneji povodom 25 godina postojanja

Giant Sand je jučerašnjim nastupom oduševio zagrebačku publiku željnu kvalitetne glazbe. Iako je kao bend prvi put svirao u Zagrebu, on i nije tako nepoznat lideru Howeu Gelbu. Naime, Gelb je u Zagrebu već bio dva puta, jednom solo, a drugi put uz pratnju gospel benda.

Giant Sand zvukom podsjeća na ranije radove Calexica, što i nije čudo s obzirom da su upravo Joey Burnes i John Convertino bili dio inicijalne postave benda, a u sat i pol svirke je rock 'n' roll improvizacijama, country twangom, jazz improvizacijama i dubokim senzualnim Gelbovim glasom uspio razdragati publiku - do te mjere da im nije zamjeren ni izostanak jednog od najvećih hitova, pjesme 'Shiver'.

Na energičnom koncertu prevladavale su stvari sa zadnjeg albuma 'Provisions' iz 2008, a već na početku nastupa Gelb i momci odlučili su odsvirati pjesmu svog dobrog prijatelja Vica Chesnutta koji je nedavno umro, dok se na kraju koncerta našlo mjesta i za nekoliko obrada klasika Johnnyja Casha: 'Ring of Fire', 'Folsom Prison Blues' i 'San Quentin'.