'VRLO ZAPETLJANA PRIČA'

Franka Batelić postala Zlatokosa

07.01.2011 u 09:43

Bionic
Reading

U nedjelju, 9. siječnja, u kinu Movieplex započinje prikazivanje novog Disneyevog animiranog filma, 'Vrlo zapetljana priča', ispunjenog šarmom, humorom i nevjerojatnom akcijom

Walt Disney predstavlja 'Vrlo zapetljanu priču', najurnebesniju priču ikada ispričanu. Kad se najtraženiji i najšarmantniji bandit cijeloga kraljevstva Flin Fakin (glas Zoran Pribičević, vokal Domagoj Pavin) skloni u tajanstvenu kulu, u njoj ga zatoči Zlatokosa (glas Mirela Videk, vokal Franka Batelić), lijepa i živahna stanovnica kule s magičnom zlatnom kosom dugom preko 20 metara.

Zlatokosa, koja traži način da pobjegne iz kule u kojoj je bila zatvorena godinama, sklapa pakt s privlačnim lopovom pa se neobičan par upušta u avanturu prepunu nevjerojatne akcije potpomognute Flinovim konjem Maximusom, zaštitnički nastrojenim kameleonom Pascalom i bandom razbojnika.

Ostalim likovima, Flintovom konju Maximusu, kameleonu Pascalu, bandi razbojnika i drugima glasove su posudili renomirani hrvatski glumci poput Ivane Bakarić, Slavka Jurage, Aleksandra Cvjetkovića, Dražena Bratulića, Roberta Ugrine, Mladena Vassaryja i Zvonimira Zoričića.

'Vrlo zapetljana priča prepuna je veselih likova, ali je istovremeno i nabijena akcijom i emocijama', rekao je John Lasseter, kreativni direktor Walt Disney and Pixar Animation Studiosa.

'Željeli smo stvoriti jedinstveni svijet, priču koja će prizvati onaj bogati dramatski osjećaj koji je Disneyjev zaštitni znak, no istovremeno biti nova i duhovita i ponuditi gledateljima nešto što dosad nisu vidjeli u računalnoj animaciji. Filmaši su stvorili svijet temeljen na baštini Disneyja, no on nas prenosi u potpuno novu dimenziju', dodao je Lasseter.

Producent Roy Conli rekao je: 'To je prekrasna priča o dvoje ljudi koji na početku ni sami ne znaju tko su, no otkrivaju svoju sudbinu kako se film razvija. Flin je tip koji je u životu prošao sve i svašta. Zlatokosa je naivna, ali pametna djevojka koja u životu nije prošla apsolutno ništa! On njoj pomaže da sagleda samu sebe, a ona njemu da ispravi neke pogreške koje je u životu učinio. Jedno drugome popunjavaju praznine.'