DEVETA NAGRADA

Film 'Krugovi' osvojio Golden Apricot

17.07.2013 u 11:57

Bionic
Reading

Višestruko nagrađivani film Srdana Golubovića 'Krugovi', koji će svoju hrvatsku premijeru imati 25. srpnja na Festivalu igranog filma u Puli, osvojio je glavnu nagradu na jubilarnom, desetom Međunarodnom Filmskom Festivalu Golden Apricot u glavnom gradu Armenije Erevanu

Pobjednik je proglašen na ceremoniji zatvaranja koja se održala u subotu, 14. srpnja u Narodnom kazalištu za operu i balet. Film je nastao u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Propeler filma, a govori o herojskom djelu i njegovim pozitivnim posljedicama. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani da donose odluke koje će im promijeniti živote.

Osnovan 2004., Golden Apricot Yerevan Film Festival već je tradicionalno vjeran temi križanje kultura i civilizacija, a ove godine trajao je od 7. do 14. srpnja te je ugostio 200 filmova od kojih je njih 90 prikazano u četiri kategorije natjecateljskog programa: Igrani program, Dokumentarni program, Armenijska Panorama i Apricot Stone (kratki filmovi)

Uz 'Krugove' koji su osvojili glavnu nagradu 'Zlatnu marelicu' u međunarodnoj igranoj konkurenciji, nagradu 'Srebrnu marelicu' osvojio je i iranski 'Parviz' Majida Barzegara, a Posebnu nagradu žirija dobio tursko-francusko-njemački film 'Araf – negdje između'.

Nakon Festroia Film Festivala, Sundancea, Berlina, Wiesbadena, Barija i Sofije, ovo je već deveta nagrada za 'Krugove'. Iduća je postaja Festival igranog filma u Puli gdje će biti prikazan u Areni u sekciji manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa.