NAGRADNJAČA

Film 'Jack Reacher' vas nagrađuje

02.01.2013 u 09:45

Bionic
Reading

Prema bestselleru Leea Childa, dolazi film o jednom od najvažnijih, najuvjerljivijih heroja – bivšem vojnom istražitelju Jacku Reacheru (Tom Cruise). Blitz i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju nagrade iz filma.

Jednog sasvim običnog jutra u jednom običnom gradu, nasumično je ubijeno pet osoba. Svi dokazi upućuju na istog čovjeka: bivšeg vojnika i obučenog snajperista. Ubrzo je uhapšen i pritvoren.

Unatoč dugom i iscrpnom ispitivanju, osumnjičenik ne odaje ništa, a jedino što će istražitelji dobiti od njega je ime koje će napisati na listu papira umjesto priznanja: NAĐITE JACKA REACHERA.

Tko je Reacher? To nije lako pitanje – zapravo je teško dokazati da on uopće postoji. No Jack Reacher (TOM CRUISE) već je na putu. Bivši vojnik i vojni istražitelj, zagonetni Reacher, danas izbjegava ljude, ali on doista poznaje ovog čovjeka. Vijesti o zločinu izvlače ga iz sjene i potiču da vlastima otkrije što zna o osumnjičenome, a zna i previše. Zbog šokantnih detalja iz prošlosti osumnjičenoga, Reacher drži da je u pritvoru pravi počinitelj, no nalazi ga u komi izazvanoj brutalnim premlaćivanjem, a njegova odvjetnica (ROSAMUND PIKE) ima brojna pitanja. Posebno ju muči zašto je osumnjičeni tražio pomoć od osobe koja je uvjerena da je kriv. Unatoč nelagodi koju osjeća, angažira Reachera kao istražitelja. Reachera muči naizgled savršeno provedena istraga, i brzo uočava neke čudne detalje, a što dublje zalazi stvari postaju sve čudnije.

Tu počinje traganje za istinom i naizgled ništa nije ono što se čini. Čvrstom, inteligentnom i sarkastično duhovitom Reacheru nijedan detalj nije nevažan. Mada je samotnjak koji živi po vlastitom kodeksu, ima jak osjećaj za pravdu. Suočen je sa moćnim neprijateljem, koji je sposoban za strašno nasilje i koji krije veliku tajnu za koju će i ubiti. Reacher će morati iskoristiti sve svoje talente kako bi nadmudrio protivnika, zaštitio nevine i razotkrio krivce.

Nagrade su osvojili:

Siniša Brajković (4in1 Car Kit)
Alen Pejić (Book Light)
Ema Herceg (Slip Mat)
Marko Perić (Slip Mat)
Miljenko Lučić (Slip Mat)
Davor Crnić (Slip Mat)
Irena Delić (Slip Mat)

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.