NAGRADNJAČA

Film 'Atlas oblaka' uskoro u kinima

26.11.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Od cijenjenih filmaša Lane Wachowski i Andyja Wachowskog ('Matrix') te Toma Tykwera ('Trči Lola trči') dolazi ovo nevjerojatno, moćno i inspirirajuće djelo, film 'Atlas oblaka', utemeljen na best-seller knjizi Davida Mitchella. Premijera će se održati 26. studenog u CineStaru Branimir Centar, a mi smo za svoje čitatelje pripremili dvije pozivnice za premijeru te istoimene knjige u izdanju naklade Vuković & Runjić.

Nevjerojatna priča koja se proteže kroz pet stoljeća, 'Atlas oblaka' ispituje život i njegov smisao, pitanje koje je aktualno otkad je svijeta i vijeka. Kaleidoskopski raspon akcije i emocije sugerira da individualni životi nastavljaju svoje personalne sudbine kroz stoljeća. Duše se ponovno rađaju, obnavljaju svoje prijašnje veze, kroz vrijeme i opet. Greške se ispravljaju ili…ponavljaju… Sloboda se može postići, ali i izgubiti, no zauvijek se traži. Ljubav uvijek pobjeđuje.

'Raspon ideja je ono što nas je instantno privuklo ovoj priči, suosjećanje spram živih bića i njihova hrabrost, s jedne strane nešto posve klasično, ali u drugu ruku kompletno novo i moderno!', govori Lana Wachowski, jedna od tri redatelja/scenarista filma. 'Tematski, priča probija granice rase i spola, mjesta i vremena, i govori nam da je priroda ljudskosti ispred svih tih granica. To je ono što nas je intrigiralo kad smo čitali roman i počeli raditi na scenariju.'

'Otvara mnoge moćne teme. Istina je u jednostavnim, individualnim opservacijama s kojima se svatko od nas može povezati. No stavivši te momente u širi dramatski kontekst i s prolaznošću vremena, promatrate ljudskost na posve fascinantan način', kaže redatelj Tom Tykwer.

Obuhvativši brojnežanrove i smješten simultano u prošlost, sadašnjost i budućnost, 'Atlas oblaka' ilustrira kako događaji i odluke u jednom vremenskom periodu mogu utjecati na živote u drugim vremenskim dimenzijama.

Glavne uloge u filmu tumače oskarovci Tom Hanks, Halle Berry te Susan Sarandon.

Pozivnice za premijeru 26. studenog u CineStaru Branimir Centar su osvojili:

Igor Hajduk
Ivana Đumbir

Knjigu su osvojili:

Marija Matić
Goran Banjanin

Knjige šaljemo poštom na kućnu adresu.