NIKAD NIJE KASNO

Filip Šovagović iznenadio titulom magistra glume

19.07.2016 u 21:15

Bionic
Reading

Iako je iza glumca, redatelja i scenarista Filipa Šovagovića bogat umjetnički opus, pod 'stare' dane se morao vratiti studiju glume jer bi u protivnom izgubio posao u matičnom kazalištu Gavella. Studij je završio ovih dana i to na splitskoj Umjetničkoj akademiji te stekao titulu - magistra

'Danas je Filip diplomirao glumu', čestitala je na Facebooku svom kolegi glumica Lana Barić i tako otkrila sretnu i veliku vijest za legendarnog umjetnika.

Filip je iz trećeg pokušaja upisao Akademiju 1984. godine u klasi prof. Durbešića, a na Studiju glume u Zagrebu 2014. godine postao je prvostupnik. 'Zagrebačka Akademija ima organizaciju tri plus dva, a splitska četiri plus jedan. Meni su priznali takozvane NTSC bodove s režije, tako da sam odmah upao na petu godinu splitske Umjetničke akademije. Sad mi slijede još kolokvij i postdiplomski koji ću imati s vlastitom monodramom. Mentorica je Bruna Bebić, a na završnom ispitu bit će profesori Štrljić, Golovko i Čelić', izjavio je ranije za Jutarnji list.

Ovih dana svoj studij je priveo kraju i sada je magistar glume. Diplomu će primiti na svečanoj dodjeli u prosincu. 'Razmišljam i o doktoratu. Da Bucka više ne bude jedini doktor među glumcima', ispričao je u Jutarnjem listu.