'ZVIJEZDE PJEVAJU' - PETA SEZONA

Fenomenalna Marija Borić i očajna Mirta Šurjak

19.03.2011 u 22:09

Bionic
Reading

Počela je peta sezona najgledanijeg šoua HTV-a 'Zvijezde pjevaju' u kojem su briljirali Marija Borić i Ervin Baučić, koje su u stopu pratili svojim nastupom Mario Peterković i Ivana Kindl, dok je ostatak parova, točnije zvijezda, ujednačeno bio loš

Nakon odličnog i eksplozivnog početka s hitom 'Free your mind' grupe En Vogue u izvedbi Marije Husar Rimac, Renate Sabljak, Jelene Radan i Ivane Kindl te uz vrhunsku glazbenu izvedbu pratećeg benda, uvijek elegantna i šarmantna Barbara Kolar, kojoj godine stoje sve bolje i bolje jer izgleda sve mlađe i mlađe, i fini gospon Duško Ćurlić, kojeg godine također ne zanimaju, predstavljeno je svih osam parova pete sezone šoua 'Zvijezde pjevaju' te okrznut i žiri u kojem ove godine sjede Rajko Dujmić, Ksenija Erker, Ivana Vrdoljak Vanna i Martina Tomčić.

Večer su otvorili Nataša Janjić i Marko Tolja hitom grupe Xenia 'Uvečer' u kojem se Nataša predstavila kao sasvim pristojna pjevačica. Za prvi nastup, bez prigovora, ne računajući laganu trenu. I žiri im je bio relativno naklonjen, kao i voditelji žiriju pozdravljajući toplo povratak Martine Tomčić nakon rodiljnog dopusta. No, zbroj ocjena bio je ne baš visokih 23. S obzirom na to da su u prvoj večeri parovi trebali pjevati pop pjesme i balade, Zlatan Zuhrić - Zuhra i Jelena Radan odabrali su sjajnu pjesmu za svoj prvi nastup. 'Ruzinavi brod' Daleke obale u kojem nije bilo teško biti bolji od, ionako uvijek na rubu falša, Marjana Bana. Međutim, Zuhra, po svemu sudeći, neće daleko dogurati. Iskreni pljesak na nastup iz publike su mu uputili Katja Kušec i Davor Meštrović, uz smijeh, oduševljeni nastupom, i uz Davorovo dovikivanje. Ženski dio žirija pokazao je naklonost Zuhri, dok je Dujmić bez ustezanja zaključio da ga je pojela trema i nije pogriješio. Tri petice, šestica i zbroj 21.

Mirta Šurjak, koja je u uvodu emisije najavljena kao novinarska zvijezda u usponu, koja se zapravo uspinje već godinama, ali nikako nikamo da se uspne, nastupila je u paru s Alenom Nižetićem i zapjevala baladu 'Kad mi dođeš ti' Jasne Zlokić i Olivera Dragojevića. Bolje da nije jer je pokazala da nastavlja tradiciju novinara HTV-a koji ne znaju pjevati i koju je započela Katja Kušec, koja joj je na njezin prvi falš iskreno zapljeskala. Žiri se trudio biti pristojan. Prikladni zbroj ocjena 16. Robert Sever i Marija Husar Rimac pjevali su 'Tebe ne bih mijenjao' Tonyja Cetinskog u jednom vrlo zgodnom duetu. Zapravo, bio bi zgodan da Sever zna pjevati. Simpatičan i šarmantan, ali bez sluha, kojem se sestra Husar pokušala maksimalno prilagoditi u izvedbi. Dujmić je iznenadio svojom naklonošću njihovom duetu, a ni i ostali članovi žirija nisu skrivali zadovoljstvo. Činjenica je da treme nije bilo ni na moment, te da se osjetila fina energija između njih dvoje. Prikladnih 22.

Marija Borić i Edvin Baučić odlučili su se za duet Lise Stansfield i Barryja Whitea 'All around the world' i dali jasno do znanja da mogu komotno stići do finala. Vrlo zahtjevnu pjesmu otpjevali su s priličnom lakoćom i iskreno oduševili. I žiri je potvrdio njihovu kvalitetu natječući se u komplimentima koje su im uputili. Opravdano visoki zbor ocjena 31. Dušan Bučan i, po prvi puta u šou, Renata Sabljak, zapjevali su pjesmu Parnog valjka 'Dođi'. Simpatičan duet, ali ništa više od toga. Štoviše, Bučan se nije baš pokazao, pa se može očekivati da nam se ni neće dugo pokazivati i pjevati u ovom šou. Najdulje do sljedeće subote. Osim Dujmića, koji je jasno izrazio svoje opravdano negodovanje, članice žirija bile su im začuđujuće naklonjene. Pomalo previsokih 23.

Uzdanica HTV-a Melita Hrengek i Giuliano Đanić otpjevali su nam Gibonnijeve 'Zlatne godine'. Ne računajući njezino očajno držanje na sceni, ali i neskriveno veselje, Melita se pokazala kao sasvim pristojan adut nacionalne TV kuće, iako će teško stići do finala. I žiri se, uglavnom, složio da su bili dobri. Ocjena – 22. Zadnji par prve večeri bili su Mario Petreković, odjeven kao zadrti američki reper, i Ivana Kindl, no njihov je nastup više izgledao kao nastup specijalnih gostiju šoua. Tim više što su se odlučili za pjesmu Cee-Loa Greena 'Forget You'. Iznenađujuće odlični Mario i tradicionalno dobra Ivana doista su bili nadmoćni. Nema sumnje da ulaze u finalnu borbu. Odgovarajuće visoka ocjena 27.

Simpatičan početak pete sezona šoua 'Zvijezde pjevaju', koji će u svom nastavku, bez sumnje, donijeti niz odličnih izvedbi i, kao što i priliči ovom šou, par velikih blamaža.