NEMA JESENI BEZ ZIMNICE

Evo što su poznate Hrvatice spremile za zimnicu

02.10.2016 u 19:48

Bionic
Reading

Recepata za zimnicu je mnogo, a bez aromatičnih džemova i mirisnih ajvara mnogima je jesen nezamisliva. Tako je i u domovima nekih naših poznatih dama koje pripremaju zalihe za zimu ne bi li sačuvale najfinije okuse ljetnog voća i povrća

'Za sada sam napravila samo ajvar. Prva serija je gotova, sad se spremam za još jednu. Radim ga prije svega zato što ga volim jesti. Podijelili smo se, mama radi pekmez, ja ajvar. Drugo baš ne jedem osim kiselog kupusa i paprike koje ćemo također spremiti, ali za to još ima vremena', kaženekadašnja pjevačica, sada PR stručnjakinja Lana Klingor Mihić

To joj je druga godina da sprema zimnicu.
'Prošle godine sam ga radila prvi put, prema svom receptu koji sam dobro proučila, a on je bez dodataka i začina. Ovog vikenda napravili smo ajvar od 60 kilograma paprike. Prošle godine smo napravili 20 kilograma za dijeliti prijateljima i isto toliko za nas i sve su zalihe nestale za tri tjedna, a kao trebale bi trajati cijele zime', rekla je.

Najviše joj se kod pravljenja zimnice sviđa druženje uz vatru i roštilj na kojem peku paprike.
'Uspavamo djecu, pijemo pivo, vino i uživamo, družimo se svi skupa', otkrila je Lana.

I ovako do 3 ujutro. ??#ajvar #klinkinajvar

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on

❤️❤️❤️❤️❤️A J V A R❤️❤️❤️❤️❤️

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on

Done. #ivar ????

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on


Glumica Marija Borić ove godine je spremila više od 100 teglica.
'Napravila sam ajvar, pekmez od šljiva, kisele krastavce, kiselu ciklu, kuhani paradajz ili šalšu, kiselu papriku.. Cijeli život to radim i obožavam praviti zimnicu', rekla je maherica za spremanje zimnice. Najveći gušt joj je priprema povrća za zimu i ništa joj ne predstavlja problem. Raduje se kada svoje staklenke podijeli s prijateljima te nakon što probaju glumičinih ruku djelo, vidi njihov osmijeh i zadovoljstvo.


I televizijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica ne može zamisliti jesen bez zimnice. I ona je ove godine spremila ajvar po receptu svoje mame. To joj je jedno od najdražih 'dodataka' jelima koje jede gotovo sa svime. Ove godine je i njezin sinčić Donat sudjelovao u pripremi.

Kad se radi zimnica svi rado sudjeluju ?? #inikomnijelepsenegjenam #ajvar #zimnica #malestvari #velikasreca

A photo posted by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on