PREDSTAVILA NOVU KNJIGU

Emotivnu večer Mani Gotovac obilježili unuci

  • Autor: I. Č.
  • Zadnja izmjena 11.12.2015 14:43
  • Objavljeno 11.12.2015 u 14:43
  • +18
  • +15

Promocija nove knjige Mani Gotovac 'Snebivaš me'

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal/Matej Grgić

Uz kćerku Katju Gotovac te unuke Jakova i Brinu u publici, koja je sinoć do zadnjeg mjesta ispunila APM Megastore u Bogovićevoj ulici, jedinstvena žena od teatra predstavila je svoj novi roman 'Snebivaš me'

Bila je to posebna večer za Mani Gotovac koja je u 76. godini života izdala novi roman 'Snebivaš me' čija su snaga, moć i emocija već pronašla svoj put do čitatelja. Da se radi o jakom štivu na hrvatskoj književnoj sceni, potvrdili su i oni koji su uz Mani i njezinog urednika Velimira Viskovića sinoć predstavili knjigu 'rođene pripovjedačice, žene zanimljiva života koja o tom životu ima što za ispričati'.

'Neću biti od puno riječi večeras jer su svi ovi divni ljudi tako lijepo analizirali moju knjigu da me nakon njih stid išta reći. No jednu stvar ipak moram objasniti. U ovoj se dobi odlučiti pisati roman, to može samo jedna luda čovječica, kako mene zove moj unuk Jakov.

Taj sam roman željela posvetiti upravo njemu. Ali nisam, jer sam pišući ga već smišljala kako ću napisati novi, koji će govoriti o Europi kroz muškarca i ženu. Taj ću roman posvetiti svojem unuku', poručila je Mani kojoj su sinoć uz mnoge prijatelje iz kulturnog života podršku pružili kćerka Katja te unuci Jakov Gotovac (17) s djevojkom Rajnom i Brina Verdnik (12).

Uz Mani je sinoć bila i njezina dugogodišnja prijateljica pjevačica Tereza Kesovija, ali i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Predstavljanje knjige na kojoj su govorili književnica Milana Vuković Runjić, kroatistica Vanda Babić, spisateljica Irena Matijašević, Velimir Visković te publicist Nenad Vertovšek upotpunio  je i nastup glumaca Judite Franković i Roberta Plemića koji su, uz pratnju Sare Novoselić na violončelu, interpretirali dijelove iz romana.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Mani Gotovac i Tereza Kesovija (Goran Stanzl/Pixsell)

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Mani uz 12-godišnju unuku Brinu Verdnik (Goran Stanzl/Pixsell)

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!