NOVI HIT TV REPORTERA:

Edi Škovrlj na sve četiri u borbi s burom

24.03.2016 u 18:59

Bionic
Reading

HRT-ov reporter Edi Škovrlj poznat po zabavnim terenskim prilozima u svom 25-godišnjem radu na terenu susreo se s raznim izazovima. U jednom od posljednjih javljanja s Masleničkog mosta udari vjetra bili su do 160 kilometara na sat, a proći ga i javiti se s njega uspravno bila je nemoguća misija pa se je snalažljivi rukovoditelj HRT centra Zadar to učinio četveronožno

'Javljanja s Masleničkog i Paškog mosta doista su rizična. Bura ondje nekad puše i preko 200 kilometara na sat i možda nekad djeluje kao da se glumi pred kamerom, ali vjerujte mi da ni izdaleka nije tako. Svakome tko misli da se pretjeruje savjetovao bih da ode onamo i stane na ta dva mosta kad na njima tuče bura te da zaista vidi kakvo je stanje tada. Dosta je opasno jer ondje bura prevrće kamione koji su teški 20 tona, a može biti jako opasno i za čovjeka. Ali mi s ovog podneblja nekako volimo buru pa se znamo postaviti prema njoj pa zasad nije bilo posljedica i gubitaka', ispričao nam je Edi koji je zadnje javljanje u Dnevniku doslovno odradio četveronoške.

Nazivaju ga Chuckom Norrisom hrvatskog novinarstva i kažu da ako nema bure, on je sam napravi. U 25 godina rada napravio je preko 10 tisuća reportaža, prošao je različite situacije, a jedna od najtežih koju ne može izbrisati iz sjećanja mu je javljanje nakon kornatske nesreće 2007. godine.

'Prvi sam stigao na mjesto tragedije i stradavanja vatrogasaca. To je bilo jedno od najtežih, najpotresnijih javljanja u mojoj novinarskoj karijeri i ni jedno drugo ne bih mogao usporediti s tim. Vidjeli smo vatrogasce dok su još bili živi i to je nešto čega se sjećam kao da je bilo jučer', kaže Edi.

Bilo je tu i puno lijepih, nezaboravnih trenutaka kroz karijeru rukovoditelja HRT centra Zadar. Još ne jenjava njegov entuzijazam i želja za terenskim radom i snimanjem.
'Nakon što sam prešao 50. godinu života, počeo sam se zabavljati kao dijete jer smo mi u zadarskom dopisništvu prvi uveli rad s dronom, bespilotnom letjelicom. To je nova dimenzija, nov pristup televizijskoj reportaži i zaista djeluje  atraktivno i drukčije u usporedbi s drugim načinima snimanja. Otkad imamo tu letjelicu, od ljeta sam napravio 50-ak reportaža koje su završile u središnjem Dnevniku i sve su imale izniman broj pregleda na našoj službenoj web-stranici, neke čak i preko 300 tisuća ogleda', pohvalio se. Dodaje kako mu uz svoj rukovoditeljski dio posla nije teško tjedno napraviti barem dvije reportaže.

Edi Škovrlj veteran je u javljanju s mostova 

Škovrlj je poznat po svojim šarolikim, živopisnim reportažama. Jedna od njih je bila i javljanje sa završetka maratona gusarskih lađa Metković - Ploče kada je bio toliko uzbuđen da je u javljanju jedva čuo voditelja Dnevnika Sinišu Kovačevića: