ISPUNJENI KAŠTEL

Dvostruka rođendanska proslava na otvaranju Europolisa

15.07.2013 u 12:26

Bionic
Reading

Više od tisuću gledatelja ispratilo je dvije projekcije iz programa Europolis koje su uslijedile, 'Najbolju ponudu' Giuseppea Tornatorea i 'Dvadeset godina razlike' Davida Moreaua

Festival igranog filma u Puli sinoć je započeo svoje rođendansko slavlje. Filmski programi započeli su već u subotnje jutro s naslovima za najmlađe iz programa Pulica, a otvaranje Međunarodnog programa Europolis održano je na nikad ispunjenijem Kaštelu na kojem se i rezala rođendanska torta.

Kako proslavama i priliči, sve je započelo zakuskom u produkciji Podravke i vinara Matića, a potom je slijedilo i rezanje slavljeničke torte. Osim pulskog festivala 60. rođendan je proslavila i predsjednica međunarodnog žirija Neda Arnerić. Pokloni su se isto tako dijelili – svi posjetitelji Kaštela nagrađeni su, osim ićem i pićem, i besplatnim ulaskom na projekcije, a neki od njih (oni koji su izabrali sretna mjesta za sjedenje) i poklon bonovima Arene trikotaže.

Više od tisuću gledatelja ispratilo je dvije projekcije iz programa Europolis koje su uslijedile, 'Najbolju ponudu' Giuseppea Tornatorea i 'Dvadeset godina razlike' Davida Moreaua.

Od danas se posjeta Kaštelu naplaćuje simboličnih deset kuna za dvije projekcije, a programi u Kinu Valli – dječja Pulica i najbolji kratki filmovi iz EU – i dalje su besplatni. Na Kaštelu će večeras igrati 'Žrtveno janje' Charlesa Sturridgea i 'Stražar' Michelea Placida.