20 GODINA GLAZBENE NAGRADE

Dujmiću, Staniću i Despotu Porin za životno djelo

25.03.2013 u 14:28

Bionic
Reading

U jubilarnoj 20. sezoni Porina nagradu za životno djelo dobit će još tri čovjeka koji su svojim radom duboko zadužili hrvatsku glazbu: skladatelj Rajko Dujmić, 'radoholični glazbeni mastermind', pjevač i kontrabasist Stjepan Jimmy Stanić, 'glazbenik ležernog nastupa s bogatim tonom punim swinga', i Veljko Despot, 'jedan od predvodnika pop-rock novinarstva na ovim prostorima' te jedan od osnivača nagrade Porin

Njihova imena zaključuju popis od čak sedam ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo. Prošlog tjedna već smo objavili imena trubača Stanka Selaka i dirigenta Vladimira Kranjčevića, a prethodno i imena posthumno nagrađenih - vokalne solistice Ladarica Anđele Potočnik te jazz skladatelja i pijanista Dražena Boića.

Dodjela posthumnih Porina za životno djelo za Anđelu Potočnik i Dražena Boića održat će se u utorak 26. ožujka u 13 sati u dvorani Ansambla Lado na Trgu maršala Tita 6a u Zagrebu.

Na prigodnoj svečanosti nagrade će članovima obitelji posthumnih dobitnika uručiti predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar i direktor Diskografske nagrade Porin Siniša Bizović.