TUBORG OPEN FAIR PREDSTAVLJA:

Dubioza kolektiv u Domu sportova!

05.05.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Najveće glazbeno ime naše regije, Dubioza kolektiv, održat će svoj prvi zagrebački koncert nakon izlaska albuma 'Apsurdistan' u Velikoj dvorani Doma sportova u subotu 26. listopada

Uz objavu novog albuma, najčešće pitanje je bilo kad će Dubioza svirati u Zagrebu, a odgovor stiže baš u vrijeme kad njihov novi singl 'Prvi maj' kreće u pohod na vrhove top ljestvica, a mediji ujedinjeno sipaju superlative na račun albuma. Zagrebački Dom sportova već je svjedočio sjajnom nastupu Dubioze (na Pozitivnom koncertu 2011), a već danas se počinje pripremati za jedan od najvažnijih koncerata tekuće godine. Za nešto manje od šest mjeseci bosanskohercegovačka supermašina pokazat će zbog čega je njena popularnost već uvelike prerasla okvire naše regije, a već sada možemo predvidjeti da će ulaznice nestati u rekordnom roku.

Dubioza kolektiv - 'Kažu'

Prodaja karata za koncert Dubioza kolektiva počinje već u srijedu 8. svibnja

Od 8. svibnja do 30. lipnja cijena im iznosi 55 kuna. Od 1. srpnja do 25. listopada za ulaznicu će trebati izdvojiti 65 kuna, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, karte koštati 80 kuna

Službena prodajna mjesta:

• Dirty Old Shop, Tratinska 22
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
• Prodajna mjesta Eventima i eventim.hr

Album Apsurdistan' odmah po izlasku zapalio je cijelu regiju. Rijetko kada smo svjedočili tako jedinstvenoj ocjeni kritike koja ga nagrađuje najvišim ocjenama i već sad proglašava albumom godine. Jednaka je reakcija i publike koja je samo nekoliko dana nakon objave na gerilskoj svirci upriličenoj u Bogovićevoj napamet znala sve tekstove. Upravo tamo, među više od tisuću fanova koji su zakrčili centar Zagreba, vidjelo se da Dubioza uživa status kao malo koji bend u novijoj povijesti. Teme kojima se bave, sarkazam i realnost koji progovaraju iz hitova 'Brijuna', 'Kaži', 'Prvi maj', 'Tranzicija' ili 'Krivo je more 2', energija kojom ovaj izniman bend isijava sa scene i komunicira s publikom - sve to skupa učinilo je od 'Apsurdistana' najtraženiju robu na Balkanu.

Bilo da su ga dobili na poklon (tj. besplatno skinuli s www.dubioza.org), bilo kupili u CD shopu (i podržali lokalni record store), novi album Dubioze trenutno se vrti u najviše playera u regiji. Stoga je idealno vrijeme za početak odbrojavanja do koncerta.

Dubiozina svirka u Domu sportova dio je novopokrenute glazbene platforme Tuborg Open Fair koja je koncipirana tako da atraktivnim glazbenim sadržajima te odabirom vrhunskih izvođača dodatno obogati hrvatsku koncertnu i festivalsku scenu. Pod okriljem Tuborg Open Faira održava se i dvodnevni festival na Šalati, gdje će 13. i 14. lipnja nastupiti Let3, TBF, Partibrejkers Rambo Amadeus, Pozdrav Azri i Sti!llness, a osim toga, bit će realizirano još nekoliko velikih koncerata i projekata.