KONCERT U ZAGREBU

Dubioza Kolektiv nastupa 29. listopada u klubu Aquarius

28.09.2010 u 09:56

Bionic
Reading

Za sve kupce bitno je već sada napomenuti da će broj ulaznica biti strogo ograničen da bse izbjegne gužva, jer bend ne želi ni pod koju cijenu publici omesti ovo koncertno iskustvo

Posljednji album benda Dubioza Kolektiv po imenom '5 do 12' postiže nevjerojatnu popularnost, a kako i sam bend kaže, sadrži devet pjesma koje udaraju ravno u glavu. Među njima su 'Walter', 'Recesija', 'Kokuz' i 'Vidi, Vidi, vidi'. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) inspirirali su bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Prema nevjerojatnom odazivu publike i sve većem broju ljudi koji ih vole, Dubioza je opet uspjela u svojoj namjeri da napravi izvrstan album i da se njihovi stihove prenose usmenom predajom. Budući da su im tekstovi nerijetko previše oštri, previše kritični i naposljetku previše iskreni, veća popularnost kod publike, a manja u medijima sasvim je logičan slijed događaja, jer ne počiva na senzacionalističkim napisima već na iskrenoj povezanosti glazbe, stihova i slušača.

Do sada su izdali pet albuma; '5 do 12' (2010), 'Firma Ilegal' (2008) koji je lansirao poznati hit 'Blam' (skoro milijun pogleda na Youtubeu), 'Dubioza Kolektiv' (2007), 'Dubnamite' (2006) i 'Open wide' (2004)

Za sve kupce koji planiraju doći na njihov koncert 29. listopada u zagrebački klub Aquarius, bitno je već sada napomenuti da će broj ulaznica biti strogo ograničen da se izbjegne gužva, jer ni bend ni organizator ne žele ni pod koju cijenu publici omesti ovo koncertno iskustvo.