RAZLAZ ZLATNOG PARA

Dragan Jurilj: 'Sunčica i ja više nismo zajedno'

04.01.2016 u 19:06

Bionic
Reading

Premda nikad nisu ozakonili svoju vezu koja broji 16 godina i iz koje imaju sina Ariena, bivša manekenka Sunčica Lalić i Dragan Jurilj, poslovni i životni partneri, sporazumno su se razišli prije dva mjeseca, a o razlozima rastanka te o sudbini milijunskog projekta - gradnje najveće hrvatske elektrane na biomasu kod Babine Grede, ekskluzivno za tportal progovorio je Dragan Jurilj

Što je bilo presudno da nakon 16 zajedničkih godina zajednički presudite braku, donesete odluku da svatko krene svojim putem?
U svakoj vezi ili braku dođe do zasićenja, ali kada uz to i životni interesi krenu svaki u drugom smjeru, onda to bude i presudno za ovakvu odluku. Različiti životni interesi jedini su razlog razlaza naše izvanbračne zajednice, a ne braka. Naime mi u braku nikada nismo bili. Valjda zbog naše duge veze i našeg sina svi poistovjećuju našu vezu s brakom.


Oboje ste poznati kao brižni roditelji. Kako ste o toj odluci rekli sinu?
Naš je sin već odrastao dječak i on je to primio sasvim normalno. Provodimo puno vremena zajedno pa on naš razlaz i ne osjeća previše. Kad god mogu, pokušam provoditi vrijeme s njim.
Dragan Jurilj sa sinom Arienom koji danas ima osam godina

Gdje ste nastavili život?
Ja sam se preselio u svoj novi zagrebački dom i sada živim sam i odvojeno od Sunčice.

Kako objašnjavate činjenicu da statistike danas ne idu u prilog braka, da se svaki drugi - raspada?
Kao što sam naveo, u svakom braku ili vezi dođe do zasićenja, a uzroci mogu biti različiti. Teško mi je o tome generalno govoriti jer svaki razvod ima svoj specifičan razlog. 
 
Vjerujete li u prijateljstvo nakon ljubavi?
U prijateljstvo muškarca i žene i vjerujem samo nakon ljubavi.

S danas bivšom partnericom i poslovno ste vezani, zajedno ste pokrenuli velike projekte. Trpe li oni zbog činjenice da ste se emotivno razišli?
Izazovno je odlučiti se na takav korak i razdvojiti se od partnerice, a u isto vrijeme postići da time ne ugrožavaš svoju i egzistenciju članova svoje obitelji i poslovnih partnera ili projekata koje smo s njima započeli, a da ipak napraviš promjenu u svom životu i zakoračiš u nešto novo. Činjenica da zbog našeg razlaza ne trpi naša egzistencija ni projekti smatram našim velikim postignućem. Našim partnerima time smo još jednom dokazali da smo dorasli povjerenju koje su nam ukazali kada su odlučili ulagati u nas i naše projekte.

S obzirom na to da ste pokrenuli investiciju gradnje najvećeg hrvatskog kogeneracijskog postrojenja u Babinoj Gredi u vrijednosti od 50 milijuna eura te investiciju gradnju prve i najveće hrvatske geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni kod Bjelovara u vrijednosti od 60 milijuna eura, kako su na vijest o rastavi reagirali vaši inozemni poslovni partneri? Boje li se da bi se ona mogla odraziti na posao, na investicije u koje ste zajedno ušli?
Sunčica i ja smo uz suglasnost naših partnera jasno podijelili našu imovinu, tako da naš razlaz nema nikakvog odraza na posao. Ona je danas poslovna žena koja uživa potpuno povjerenje inozemnih partnera s kojima će nastaviti razvijati dio projekata koje je preuzela. Naime Sunčica je preuzela projekte gradnje kogeneracijskih postrojenja na šumsku biomasu, a ja sam preuzeo projekte gradnje geotermalnih elektrana. Na takav način podijelili smo odgovornosti, tako da partneri nemaju nikakve bojazni za svoje investicije zbog našeg razdvajanja. 
Početku radova u svibnju prošle godine nazočili su investitori: predsjednik Uprave MB Holdinga iz Turske Muharrem Balat i predstavnici GEOEN d.o.o. Sunčica Lalić i Dragan Jurilj, a uz njih je bio i njihov sin Arien

Vjerujete li danas u ljubav?
'Opet sam kapetan svoga broda, gospodar svoga života, vjerujem u sebe, vjerujem u svoj mozak koji misli, svoje vrijedne ruke i vjerujem u svoje srce koje je spremno voljeti.' Ovaj citat jednog od mojih poduzetničkih uzora i najpoznatijeg svjetskog poduzetnika Richarda Bronsona nadam se da je dostatan odgovor na ovo pitanje.

Postoji li netko nov u vašim životima?

Ne, ne postoji. Iza sebe imam dvije ozbiljne i duge veze koje su ukupno trajale 23 godine i sada želim imati kratku pauzu od takvih veza.

Biste li se mogli ponovno vidjeti u braku?
Stabilna veza daje mi sigurnost, ona mi je važna za moj prosperitet pa stoga ne vjerujem da ću dugo biti sam.
Sunčica Lalić i Dragan Jurilj na jednom od svojih egzotičnih putovanja

Gdje i s kim ste proslavili Božić?
Božić sam proveo sa svojom obitelji Arienom i Sunčicom.

A kako ste dočekali Novu godinu?
Zbog poslovnih obveza, nisam bio u mogućnosti otići ni na kakav dulji novogodišnji odmor pa sam novogodišnju noć odlučio provesti na jednoj večeri nedaleko od Zagreba.