PROVJERITE NA PICKBOXU

Dosežu li moderne Pepeljuge ljepotu Disneyjevog klasika

29.04.2015 u 19:32

Bionic
Reading

Na Pickbox su stigle tri Pepeljuge, 'Pepeljuga', 'Pepeljuga 2: Snovi se ostvaruju' i 'Pepeljuga 3: Princeza zauvijek', a vi doznajte jesu li dvije moderne Pepeljuge uspjele doseći ljepotu Disneyjevog klasika iz 50-ih

Jedan od najdražih i još uvijek nenadmašnih Disneyjevih filmova 'Pepeljuga' je iz 1950. u koju je studio Disney, iako je bio na rubu bankrota, uložio tada basnoslovnih tri milijuna dolara. Da Pepeljuga nije stekla masovnu popularnost, Disney bi propao, a mi nikada ne bismo vidjeli sve genijalne filmove koje desetljećima uveseljavaju nas, naše roditelje, pa i djedove i bake.

Klasična Pepeljuga za sve generacije

Transformacija Pepeljuge koja na sebi ima skromnu služavkinu haljinu u predivnu princezu s haljinom za bal, bila je najdraža animacija Walta Disneyja u cijelom filmu. Ta i mnoge druge prelijepe scene iz filma donijele su Pepeljugi čak tri nominacije za Oscara, a američki filmski institut smjestio ju je na 9. mjesto najboljih animiranih filmova ikad.

Zarazna pjesma 'Bibbidi Bobbidi Boo' odmah je postala hit, a Ilene Woods koja daje glas Pepeljugi pobijedila je 309 djevojaka koje su se natjecale za ulogu Pepeljuge, jer je Walta Disneyja očarao jedino njezin bajkovit glas.

Moderna adaptacija klasika

Pepeljuga je napokon postala prekrasna princeza, Pepeljugin voljeni miš poželio je ljudsko obličje, a jedna od Pepeljuginih zlih sestara naučila se smiješiti i zaljubila se u pekara.

Iako je Pepeljuga 2: Snovi se ostvaruju, koja je imala zaradu od preko 125 milijuna dolara i koja je snimana u Japanu, izišla čak 52 godina nakon prve Pepeljuge i njezina je svojevrsna adaptacija i nastavak priče o popularnoj princezi, producentima je za rad na filmu upravo najveća inspiracija bio klasik iz 50-ih.

Nevolje u raju

Pepeljuga i Princ zajedno su već godinu dana, ali kada Pepeljugine zle sestre ukradu čarobni štapić, Pepeljuga je opet na početku. U Pepeljugi 3: Princeza zauvijeknapokon ćemo vidjeti kako se princ bori za svoju princezu i koliko je jaka njegova ljubav.

Iako bi možda bilo logično da se 'Pepeljuga 3' nastavlja na radnju iz 'Pepeljuge 2', ova verzija iz 2007., koja je dobila jako dobre reakcije i od kritike i od publike, također je nastavak Pepeljuge iz 1950. godine. Zanimljivo je to da je 'Pepeljuga 3' snimana u Disneyjevom studiju u Australiji koji je zatvoren odmah nakon završetka filma, a sva oprema rasprodana je na aukciji.