USKORO U DOKUMENTARNOM FILMU

Dolores Lambaša kakvu nismo poznavali

07.02.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Dokumentarni film o nedavno preminuloj glumici Dolores Lambaši pod nazivom 'Naslovnica' autorice Silvane Menđušić premijerno će biti prikazan na ZagrebDoxu

Karizmatična i neobična Dolores Lambaša privukla je pozornost Silvane Menđušić čijoj je ekipi dozvolila da je mjesecima kamerom prati u stopu. Nakon njezine tragične smrti nastao je dokumentarac naziva 'Naslovnica', donosi RTL.

'Ono što sam ja u filmu propitivala nisu bile nikakve pikanterije niti njezina intima, tako da u filmu nema ključa za razumijevanje nekih njezinih odnosa, nekih njezinih priča, nego me zanimalo kako ona sebe vidi. Kad izađe članak 'Dolores ima novu frizuru', misli li ona da je to normalno, ili da je to prirodno, ili da je to besmislica. Kako sama sebe doživljava, kako se nosi s neugodnim komentarima o sebi. Gdje je ona, a gdje je ta slika koju imamo u medijima', rekla je autorica filma Silvana Menđušić za RTL.


'Još bih toliko toga htjela napraviti, vidjeti, to je jedan proces, ne mogu ja sada sa 31 godinom biti onako finalizirana do kraja, iako sam imala šanse puno više napraviti, ali kad ja ne znam često što bih sa šansama', izjavila je Dolores u dokumentarcu.

Priča tragično preminule Dolores Lambaše bit će ispričana i prikazana na ovogodišnjem festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox.