POTPIKNIK NA OBALI SAVE

Dođite na najbolji domaći indie rock piknik

Potpiknik

Potpiknik

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tomislav Sporiš

Tko je prošle godine bio na PotPikniku, manifestaciji u organizaciji domaćeg glazbenog portala Pot Lista, a ove godine i kluba Močvara, zna da ga čeka odličan proljetni provod uz klopu, cugu, zmajeve i dobar rokenrol. Pot Lista, Močvara i bendovi ESC Life, Žen, Sleepyheads, Modern Delusion i Vibrica vas pozivaju da im se pridružite i ove nedjelje, 8. svibnja. Hepening počinje u 12 sati, a svira se od 16 nadalje

Ekipa iz Potliste, u svojoj vickastoj maniri, događaj najavljuje riječima:

Prošle godine smo isprobali format i zaključili da ne boluje samo Pot Lista od slobodne ljubavi, već i oni šašavi Močvarci i generalno alarmantni broj mlađih i starijih. Ove godine u suradnji s Močvarom i najboljim kreativnim duetom, WolfBaD Squadom, Pot Lista sa cerekom na licu na obalama Save ponovno organizira PotPiknik na kojem će sudjelovati i prijateljske udruge (Zmajari, Kontejner, Zelena Akcija) koje će predstaviti svoj rad putem zmajarske, sound art i eko radionica za sve uzraste.

Neizostavni glazbeni dio uređuju potlistaši koji su za svoju i vašu hipi dušu dogovorili nastupe skupina
Vibrica (megahipi drum circle kolektiv), Modern Delusion (garage rock diverzija , u biti hipiji prerušeni u kožne jakne), ESC Life (potlistin gotovo kućni bend koji ima bubnjara koji voli Pink Floyd, dakle hipi), Sleepyheads (omiljeni indijaneri, a što su indijanci nego hipiji?) i Žen (post rock emoaneri, a emocije su sukus hipika) koji su tempirani da zasviraju u suton (hipi overload!).

Piknik počinje u 12 i traje dok ima sunca, odnosno do 20:00. Šuška se i o malonogometnom turniru. Trava će se pokositi, zmajevi razletjeti, šank spustiti na nasip, a bendovi prirediti najbolju glazbenu feštu pod otvorenim nebom za nula kuna. Sve što je na vama je da se pojavite s dekom i reketima za badminton.

Dođite beskrajno djeco i odrasli, psi, mačke i papige! PotPiknik 2016. nudi vam mjesto pod suncem u dost' dobrom društvu!

Dođite svi na PotPiknik

Poseban apel namijenio vam je i bend ESC Life, koji je za ovu priliku snimio i spot za drugi singl s albuma 'Access All Areas' kojeg je 2015. PDV Records objavio u vinilnom i CD izdanju, a njemački Last Exit Music na kasetnom. Za pjesmu je snimljen i materijal za prvi spot ikad na balkanskoj Ajvarpalooza turneji 2014. u kojem je ESC Life imao čast biti predgrupa i prateći bend velikom utjecaju Grantu Hartu (Hüsker Dü, Nova Mob). Mladi snimatelj Kristijan Smok je putovao s bendom i snimljeni materijal odlučio pretvoriti u spot.

ESC Life u svom proljetnom cvrkutu ujedno najavljuju i nastup 21.5. u Puli na otvorenju tvrđave Punta Christo uz mnoge izvođače s PDV Records etikete.

PotPiknik 2016. se organizira u sklopu 17. rođendana Močvare. Cijeli program od 29.4. do 8.5. pogledajte ovdje, a više o samom PotPikniku doznajte ovdje. Čekirajte se, i nemojte onda ne doći, bogovi Facebooka vam neće oprostiti i poslat će kišu na nasip, a onda Potpiknika nema.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!